Vágólapra másolva!
Szimulátorra cserélte a versenyautót a francia, akit rögtön megérintett Maranello légköre, és elmondása szerint „alig várja”, hogy Sebastian Vettellel és Kimi Räikkönennel is együtt dolgozhasson.

Megkezdte pályafutásának új szakaszát a Toro Rossótól tavaly elküldött Jean-Eric Vergne. A Ferrarihoz tesztpilótaként csatlakozott francia versenyző kedden ült először a maranellói szimulátorban, ahol az év során a legtöbb időt fogja tölteni.

„Az első nap a Ferrari embereként igazán különleges" – nyilatkozta a Scuderia honlapjának. „Már (hétfő) este tettem egy rövid sétát Maranellóban, és ráébredtem, hogy ez a város él és hal a Ferrariért. Az idén sokat fogok dolgozni a szimulátorban, így az ismerkedés nagyon hasznos volt. Jól ismerem Vettelt és Kimi Räikkönent is, alig várom, hogy együtt dolgozhassak velük."

Több mérnökhöz hasonlóan Vergne is a Maranellótól mindössze 100 kilométerre fekvő Faenzából, a Toro Rossótól igazolt a Ferrarihoz, ahol új lendületet adna pályafutásának. Tekintettel arra, hogy a tavaly gyenge teljesítményt nyújtó Räikkönen szerződése az idén lejár, a francia pilóta a versenyzői ülés megkaparintásában is reménykedik.

Vergne már pirosban, a Ferrari szimulátora előtt Forrás: Ferrari

A szimulátorban végzett munka mellett Vergne az igazi versenypályákon is aktív maradt: az előző F1 szezon vége óta rendezett mindkét Formula E futamon rajthoz állt, de ígéretes tempója ellenére egyelőre nem sikerült dobogóra állnia.

Vergne szerződtetése a Ferrari alapos személyzeti megújulásának része. A Scuderia az előző szezon vége során, és azután is számos kulcsemberét elküldte a gyenge szereplés miatt, és többeket előléptettek, illetve sok új csapattagokat is igazoltak.

Fernando Alonsót a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel pótolták, míg a korábbi tesztpilóta, Pedro de la Rosa munkakörét megosztják a teszt- és tartalékpilótaként szerződtetett Esteban Gutiérrez, valamint Vergne között. Előbbi elsősorban a versenyeken, utóbbi pedig az istálló főhadiszállásán áll majd a csapat rendelkezésére.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!