Vágólapra másolva!
Az olasz kormány nem támogatja azt a törvénymódosítási javaslatot, amely 20 millió euróval csökkentené a létesítmény adóterheit. Lehet, hogy a pálya vezetői nem tudják kigazdálkodni a szükséges összeget az F1-es szerződéshosszabbításra.

Az Olasz Nagydíjnak otthont adó Monzának 2016-ig van helye a Forma-1-es versenynaptárban. A legendás pálya főnökei tárgyalnak Bernie Ecclestone-nal a hosszabbításról - amire a jelek szerint megvan az esély -, de az olasz kormány egyik friss döntése újabb akadályt görgethet eléjük.

Az olasz parlamentben ugyanis nem fogadták el azt a törvénymódosítási javaslatot, amely 20 millió euróval csökkentené a létesítmény adóterheit, így kérdésessé vált, hogy annak vezetői ki tudják-e gazdálkodni a szükséges összeget a szerződéshosszabbításra, továbbá a beígért fejlesztésekre. Monza jelenleg kedvezőbb feltételekkel rendezhet futamot, mint a legtöbb helyszín.

Az Olasz GP-t 1950 óta minden évben megrendezték a világbajnokság részeként, egy kivétellel mindig Monzában.

A monzai versenyek hangulata a legjobbak közé tartozik Forrás: Mercedes

Közismert, hogy számos ország, versenypálya szeretne részese lenni a világbajnokságnak, és egy kieső helyszín helyére hamar lehetne találni alternatívát. Bernie Ecclestone nemrég egy interjúban ismét arról beszélt, hogy szeretné kettőre növelni az USA-ban rendezett futamok számát, valamint a Dél-Afrikai Nagydíjat is szívesen visszahozná.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!