Vágólapra másolva!
Egyelőre nem követi Nico Hülkenberg példáját, aki az állandó F1-es szereplés mellett jövőre a 24 órás versenyen is elindul. A spanyol a McLarennél rá váró feladatra akar koncentrálni, de a Forma-1-ből való visszavonulása után mindenképpen részt venne a maratoni futamon.

Érdekli a Le Mans-i 24 órás versenyen való részvétel, de jelenleg a McLaren csapat felvirágoztatására koncentrál Fernando Alonso. A spanyol pilótát az idén többször összefüggésbe hozták az Audi és a Porsche sportautó csapatával is, sőt többször is látogatást tett a versenyeken.

Felröppentek olyan hírek is, hogy Alonso régi-új csapata, a McLaren állt a jövő évi Le Mans-i bemutatkozás útjába, de a spanyol szerint a rá váró feladat miatt jelenleg nem is foglalkozik a hosszútávú verseny gondolatával.

Alonso az idén még nem akar indulni a Le Mans-i 24 óráson Forrás: Farkas Péter (Origo)

„Nem érezném jól magam, ha nem lennék 100%-ig elkötelezett a McLaren iránt" - nyilatkozta a Marcának. „Rengeteg teendőnk van" – tette hozzá, s bár elismerte, hogy vonzó számára a híres viadal, egyelőre nem érzi, hogy eljött az ideje a részvételnek. „Imádom azt a versenyt, és biztos vagyok abban, hogy nyílik majd lehetőségem az indulásra, ha végzek az F1-ben, de az idén ez nem lehetséges, mert túl sok feladatunk van."

Hülkenbergnek nem jönne jól a koreai futam

Mark Webber tavaly év végi átigazolása óta a Sportautó Világbajnokság (WEC) és ezen belül a Le Mans-i 24 órás verseny is egyre népszerűbb az F1-es pilóták körében. A McLaren által végül megtartott Jenson Button számára is felmerült, hogy valamelyik gyári sportautó csapathoz igazol, Nico Hülkenberg pedig kisebb meglepetést okozott azzal, hogy bejelentette: a Force India engedélyével a Porsche színeiben már az idén részt vesz a spái sportautó futamon, és elindul Le Mans-ban is.

A német pilóta a múlt héten már az első teszteket is teljesítette a spanyolországi Aragon versenypályán, de a jövő évi F1-es versenynaptár a felkészülése útjába állhat, amennyiben a 2015. május 3-ra meghirdetett Koreai Nagydíjra sor kerül, mivel a dátum ütközik a belgiumi sportautó futam időpontjával.

Erre viszont még Bernie Ecclestone szerint sincs sok esély, mert elismerte, hogy a rendezők is „azt szeretnék, ha inkább nem lenne" verseny jövőre Koreában. Ecclestone azt állította, a futam adminisztratív okokból szerepel a jövő évi menetrendben. „Be kellett tennünk őket a naptárba, különben beperelhettek volna minket" – idézte őt a Forbes.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!