Vágólapra másolva!
Az új csapatfőnök nem ígér azonnali változásokat, de biztos benne, hogy idővel lesz eredménye az istálló átszervezésének. Egyetért azzal, hogy tenni kell valamit az F1 népszerűségének növeléséért.

A Ferrari csapatfőnöki pozícióját néhány héttel ezelőtt Maurizio Arrivabene foglalta el, miután Marco Mattiaccit mindössze hét hónap után leváltották. Arrivabene jelentős átszervezések közepette kezdi meg a munkát a Ferrari élén, ezért arra kéri a rajongókat, hogy legyenek türelmesek az istállóval.

„Amikor az emberek arról kérdezgetnek, hogy a pályán mikor lesz eredménye a változásoknak, azt válaszolom nekik, hogy nincs varázspálcám" – nyilatkozta az olasz, aki jövőre még csak kisebb előrelépést vár a győzelem nélküli szezon után. „2015-ben már az is elég lenne, ha két versenyt nyernénk – egyet (Sebastian) Vettellel, egyet pedig (Kimi) Räikkönennel."

Arrivabene szerint a versenyzőkkel nem lesz gondja a Ferrarinak, hiszen mindketten tisztában vannak vele, mit is jelent a patinás istállónál versenyezni. „Seb most kezdi megérteni, miről szól a Ferrari. Kimi már tudja ezt, ráadásul az az előnye is megvan, hogy még a Forma-1 világában is megmaradt egy normális srácnak – itt sokan elveszítik a realitásérzéküket, de szerencsére Vettel sem tartozik közéjük."

A Ferrari 2014-ben egy versenyt sem nyert Forrás: AFP

A csapatfőnök hozzátette, nincs értelme a múlt miatt bánkódni, a csapat minden tagja azért dolgozik, hogy egy sikeres jövőt építsenek fel. Arrivabene üzent azoknak is, akik kételkedve fogadták az előző Ferrari-elnök, Luca di Montezemolo elküldését. Szerinte Sergio Marchionne alkalmas rá, hogy visszavezesse a csapatot a Forma-1 élére.

„Semmi kétségem nincs afelől, hogy Marchionne teljes elkötelezettséggel vesz részt a csatánkban. Ezt idővel majd azok is belátják, akik most aggódnak, mert nem ismerik őt eléggé" – magyarázta. Arrivabene szerint nemcsak a Ferrarit, hanem az egész Forma-1-et fel kell virágoztatni, hiszen a sportág népszerűsége látványosan csökkent az elmúlt években.

„Ami a politikát illeti, a Ferrari nem a saját érdekeit tartja szem előtt, hanem mindenkiét, aki szereti ezt a sportot" – mondta. „Az autóversenyzés irányítóinak észre kell venniük, hogy vissza kell szereznünk a közönségünket. Nem a Rolexről akarok beszédeket hallgatni, hanem azt szeretném, hogy a Forma-1 olyan népszerű legyen, mint az olimpia vagy a foci-vb. Ez valaha így volt, és vissza kell térnünk erre a szintre."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!