Vágólapra másolva!
Újabb volt F1-es pilóta mutatkozik be a Forma-E mezőnyében. A Toro Rossótól nemrég elküldött Jean-Eric Vergne az Andretti Autosport színeiben indul a hétvégi, uruguayi futamon.

Nem megy szabadságra a Forma-1-ből való távozás után sem Jean-Eric Vergne, aki a hétvégén Punta del Este utcáin fog versenyezni a Formula E mezőnyében, az IndyCarban is induló Andretti Autosport színeiben. A szintén az amerikai bajnokságba készülő francia örül a lehetőségnek, hogy indulhat Uruguayban.

„Nem gyakori, hogy az ember az évnek ebben a szakaszában versenyezhet" – mondta Vergne. „Nagyon várom a lehetőséget, különösen egy olyan helyszín miatt, mint Punta del Este. Noha nincs tapasztalatom a bajnokságról. Izgalmasnak tartom a lehetőséget, hogy a Formula E-ben versenyezhetek, különösen egy olyan neves csapatnál, mint az Andretti."

Vergne a Formula E-ben indul Forrás: AFP/Goh Chai Hin

Miután három szezont a Toro Rossóval az F1 középmezőnyében töltött, az egyforma autókat felvonultató Formula E-ben Vergne az élmezőnybe szeretne kerülni, de tudja, hogy ez nem lesz könnyű a rutinos, több F1-es pilótát is felvonultató mezőnyben. A csapattársa például a korábbi Toyota pilóta, Franck Montagny lesz.

„Mint mindig, a legfőbb cél, hogy az élen maradjak, és jó eredménnyel zárjam az évet. A hétvége utazás lesz az ismeretlenbe, de már nagyon várom!"

Elismerően vélekedett a csapatfőnök, a korábban az F1-ben is versenyző Michael Andretti is Vergne-ről, akitől azonnal jó eredményre számít.

„Rendkívül tehetséges, és úgy hiszem, fel tud nőni a csapatunkhoz. Azt is gondolom, hogy a köztiszteletben álló F1-es versenyzők érdeklődése nagyszerűen mutatja a Formula E erejét és lehetőségeit."

A Formula E futamait Magyarországon egyelőre nem közvetítik a televíziók.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!