Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo teljesítménye az USA Nagydíjon optimistává tette a Red Bullt a 2015-ös szezonnal kapcsolatban. Christian Horner szerint, ha Ricciardo rossz rajtja ellenére csak a Mercedes tudott náluk gyorsabb lenni, akkor jövőre még a gyengébb Renault erőforrással is esélyesebbek lehetnek a győzelmekre. 

A Mercedes erőforrások idei egyértelmű fölénye ellenére a Red Bull továbbra is őrzi második helyét a konstruktőri pontversenyben, és Christian Horner úgy véli, hogy az USA Nagydíjon, a gyors austini pályán mutatott teljesítményük bizakodásra adhat okot a 2015-ös esélyeikkel kapcsolatban.

„Ha figyelembe vesszük a lemaradásunkat a motorerő terén, lenyűgöző, hogy legyőztük a Williamseket. Jelenleg körülbelül egy másodpercet vesztünk a lóerők hiánya miatt, ha tehát egy részét vissza tudjuk nyerni, vagy akár csak a felét, akkor kicsit nagyobb nyomást gyakorolhatunk a Mercedesre" – jelentette ki Horner.

Noha a Red Bullnál már régen tudják, hogy az idei év elúszott, Horner nem engedi, hogy csapata leeresszen a szezon végére, hiszen a váratlanul megerősödő, és gyakran a dobogón végző Williams-Mercedes matematikailag még elveheti tőlük a konstruktőri pontverseny második helyét.

Horner bizakodó a Red Bull kilátásaival kapcsolatban Forrás: Red Bull

„Mostantól nyílt a küzdelem egészen az Abu-Dzabi Nagydíj végéig" - mondta. "A konstruktőri bajnokságban még be kell fejeznünk az idei munkánkat. Úgy gondolom, néhány pontra vagyunk attól, hogy bebiztosítsuk a második helyet. Emellett nyilvánvalóan jó eredménnyel szeretnénk zárni a szezont."

Horner méltatta versenyzői austini teljesítményét is, ami hozzásegítette őket, hogy Daniel Ricciardo a rajt utáni visszaesése ellenére a dobogón végezzen, Sebastian Vettel pedig a viszontagságos, technikai hibákkal és büntetéssel tűzdelt hétvégéjén is pontokat tudjon szerezni.

„Mindketten kivételesen jó munkát végeztek Amerikában. Különösen Daniel a gyenge rajt után. Igazán meggyőző versenyt futott."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!