Vágólapra másolva!
Pénzügyi nehézségek miatt megszakadhat a kapcsolat Simona de Silvestro és a Sauber között. A hinwili istálló nagy reményeket fűzött a tehetségesnek vélt pilótanő jövő évi versenyeztetéséhez, de úgy tűnik, de Silvestro anyagi háttere nem lesz elegendő a folytatáshoz.

Akadályok nehezítik Simona de Silvestro útját a Sauber jövő évi pilótaülése felé, értesült az Autosport. A svájci autóversenyző négy év IndyCar szereplés után az idén kétszer is tesztelt a hinwili csapatnál, és bennfentesek úgy vélték, ő lehet 1976 óta az első női pilóta, aki futamon is rajthoz állhat a Forma-1-ben.

De Silvestro utolsó tesztje óta viszont már több, mint kilencven nap eltelt, így kifutott az F1-es szuperlicensz igényléséhez rendelkezésre álló határidőből. A Saubernél elmondták, hogy de Silvestro teljes F1 programja zátonyra futott.

"Simona versenyzői programja nem folytatódik, mert anyagi problémák léptek fel az ő oldalán" - mondta a Sauber szóvivője. "A csapatnál mindenki nagyon csalódott, hogy erre jutottunk, mert szerettünk vele dolgozni" - tette hozzá.

Elakadt de Silvestro F1-es pályafutása Forrás: AFP

"További lehetőségek után kutatunk, hogy Simona folytathassa a munkát a csapattal, de ez időbe fog telni."

A Sauber eredeti terve az volt, hogy Simona de Silvestrót már az idei USA Nagydíjon, Austinban pályára küldik az egyik szabadedzésen, de a jelenlegi helyzetben ez nem látszik valószínűnek. A svájci kiscsapat története legrosszabb szezonját teljesíti az idén.

Öt futammal a világbajnokság vége előtt még pont nélkül állnak, ami nem csupán a csapat idei, de a jövő évi anyagi helyzetét is beárnyékolja, így szinte biztosan anyagi támogatással rendelkező pilótákra lesz szükségük.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!