Vágólapra másolva!
A Ferrari 2019 végéig a csapatnál akarja tartani a spanyolt, aki a hírek szerint a jelenlegi fizetése dupláját kéri ezért. Többet kereshet, mint Michael Schumacher a ferraris éveiben.

Fernando Alonso a 2010-es szezon elején kétszeres világbajnokként csatlakozott a Ferrarihoz, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy a patinás istállónál tovább növelje címeinek számát. Az olaszok színeiben azonban egyelőre várat magára a bajnoki siker, bár Alonso 2010-ben és 2012-ben is rendkívül közel került a diadalhoz, és tavaly is az összetett második helyén végzett.

A Ferrari az új szabályok miatt nagy reményekkel vágott neki a 2014-es szezonnak, idén azonban esélyük sincs a világbajnoki címre: az eddigi 11 versenyen egyszer sem tudtak nyerni, és Alonso csak kétszer állhatott dobogóra. A spanyol az elmúlt években már többször kifejezte elégedetlenségét a Ferrari formájával kapcsolatban, és az istálló idei gyengélkedése miatt állítólag komolyan fontolgatja a csapatváltás lehetőségét. Bár a jelenlegi szerződése 2016 végéig érvényes, a hírek szerint a McLaren már konkrét ajánlatot is tett neki, a jelenlegi fizetésénél jóval többet ajánlva.

Alonso 2006 óta nem tudott világbajnokságot nyerni Forrás: AFP

Eközben természetesen a Ferrari is igyekszik magához láncolni Alonsót, és már a 2016-ot követő évekről is elkezdtek tárgyalni a spanyollal. Az Autosprint és a La Gazzetta dello Sport egyaránt úgy tudja, hogy az istálló 2019-ig szeretné meghosszabbítani Alonso szerződését – ekkor a spanyol már 38 éves lesz, szóval valószínűleg F1-es pályafutása végéig elkötelezné magát a Ferrari mellett.

Az Autosprint szerint Alonso a hosszabbításért nem kevesebb, mint évi 35 millió eurót, tehát majdnem 50 millió dollárt kérne a Ferraritól. Ezzel az összeggel szinte megduplázná a jelenlegi bérét, sőt többet kereshet, mint Michael Schumacher a ferraris éveiben. Az olasz források mellett a német Bild is hasonló információkat közölt, hozzátéve, hogy a megállapodás esetén Alonsóé lehet „a sporttörténelem egyik legdrágább szerződése".

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!