Vágólapra másolva!
Szerinte inkább legyen három Ferrari a rajtrácson, mint két Caterham. Megismételte azt a kijelentését is, hogy azoknak az istállóknak, amelyek nem engedhetik meg maguknak a versenyzést, nincs helyük a rajtrácson.

Bernie Ecclestone nemrég azt mondta, hogy azoknak a csapatoknak, amelyek állandóan a versenyzés magas költségeire panaszkodnak, nincs helyük a Forma-1-ben. Most megismételte ezt a kijelentését, de hozzáfűzte, hogy amennyiben a mezőny létszáma a távozásuk miatt látványosan csökken, ő azt szeretné, ha a nagyobb istállók három autót állítanának fel a rajtrácsra.

„Fejezzék be! Ha nem rendelkeznek a szükséges forrásokkal, ki kell szállniuk" – szögezte le Ecclestone a kicsikről a Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. „Én készen állok rá, hogy az F1-ben nyolc csapat legyen, egyenként három autóval. Mi a jobb? Egy Caterham, vagy egy harmadik Ferrari? A Ferrari úgy talán még egy amerikai versenyzőt meg szponzorokat is szerezhetne az USÁ-ban, ami fantasztikus lenne. Ugyanez érvényes a többiekre is."

Ecclestone a Caterhamet hozta fel példaként, amelyről várhatóan épp a héten fogják bejelenteni, hogy eddigi tulajdonosától, Tony Fernandestől megvásárolta egy svájci-arab befektetőcsoport. „Ők rengeteg pénzt fektettek be, de még így is szükségük van legalább annyira, ezért fizetős versenyzőket keresnek. Mire fel? Hiszen soha nem is voltak ütőképesek..." – mutatott rá Ecclestone.

Az F1-hez 2016-ban csatlakozó új csapat, a Haas Formula azonban nem egy már létező alakulatot vesz meg, hanem az alapokról kezd építkezni. Pedig Ecclestone szerint „Nem könnyű a semmiből elindulni. Az F1-hez rengeteg pénz kell."

„Egy csapat szélcsatornával, szimulátorral és a többivel együtt úgy 150 millió euróba kerül. És akkor még el sem ment versenyezni: ahhoz pilótákra meg az autó építéséhez értő szakemberekre is szükség van, de az igazán jók drágák és kevesen vannak. A Ferrari is ezért akarta megszerezni (Adrian) Neweyt."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!