Vágólapra másolva!
A jövője állítólag veszélyben van, és a csapat versenyigazgatója, Eric Boullier elismeri: egyelőre nem erősítheti meg, hogy a brit versenyző szerződését meghosszabbítják.

A szezon végén Jenson Button és Kevin Magnussen szerződése is lejár a McLarennél, s bár a csapatnak mindkettejükre opciója van, a versenyigazgató, Eric Boullier elismerte, hogy még nem tudják, ezeket ki fogják-e használni.

„Erre a kérdése sem igennel, sem nemmel nem válaszolhatok" – mondta. „Szerencsések vagyunk, hogy két olyan versenyzőnk van, akik szeretnék mellettünk elkötelezni magukat. A szerződéseink szerint több lehetőség áll a rendelkezésünkre, ezért nem kell sietve döntenünk a pilótapárosunkról. Minden elképzelhető stratégiai opciót fontolóra veszünk."

A mezőny legrutinosabb versenyzőjének számító, 2000-ben bemutatkozó Button jövőre a McLarennél már korábban kérdőjelessé vált, de ezek szerint nem lehet egészen nyugodt a sorsa felől az újonc Magnussen sem – igaz, mivel az ő pályafutását az alacsonyabb kategóriákban is a wokingi istálló egyengette, meglepetés lenne, ha nem hosszabbítanának vele.

Nem biztos, hogy Button maradhat a McLarennél Forrás: McLaren

Boullier most is elismerően nyilatkozott róla. „Ausztriában is bementem a szobájába csevegni egy kicsit" – árulta el. „A versenyzőknek biztosítani kell a megfelelő szabadságot, de közben éreznie kell a fejlődéséhez szükséges támogatást is. Fontos a helyes egyensúly. Továbbra is közelről figyelemmel követem a pályafutását."

A mostanában ismét terjedőben lévő pletykák szerint a McLaren megkörnyékezte Fernando Alonsót, akiről azonban a tesztpilóta, Marc Gené úgy véli, hogy az eredménytelenség ellenére jól érzi magát a Ferrarinál. „Egyértelmű, hogy jelenleg ő az F1 legjobb, legteljesebb értékű versenyzője" – mondta Gené. „Nagy kár, hogy ez a vb-címei számán nem látszik meg – legalább kettőt kellett volna nyernie (a Ferrarinál). Megérdemelte volna őket. Ettől függetlenül boldog a Ferrarinál."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!