Vágólapra másolva!
A sportfelügyelők új hozzáállása már az Osztrák Nagydíjon éreztette a hatását. A Red Bull kímélni akarta a körhátrányban lévő Vettel autóját, ezért adták fel a versenyt. Ricciardo is csalódottan fogadta az utolsó körben megszerzett 8. helyét.

Idei egyik leggyengébb nagydíján van túl a Red Bull Ausztriában, ahol Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel a dobogós helyezések közelébe sem tudott kerülni. Az idei évben különösen balszerencsés német versenye ráadásul ezúttal is katasztrofálisan alakult: a 12. helyről indulva már a 2. körben lelassult, és a pálya szélére kormányozta az autóját. Mint kiderült, a Red Bullban egy elektonikai probléma miatt elszállt a hajtás, de az autó nem sokkal később újra életre kelt, és Vettel folytatni tudta a körözést. Ekkorra azonban már egykörös hátrányba került az élmezőnyhöz képest, a 34. körben pedig a Red Bull utasítására fel is adta a versenyt.

„Azért álltunk meg, mert szerettük volna kímélni az autónkat” – mondta Vettel a BBC Sportnak még a verseny közben. „Abban reménykedtünk, hogy a pályára küldik a Safety Cart, de ez nem történt meg. Semmi értelme nem volt úgy folytatni a versenyt, hogy egykörös hátrányból követtük a többieket.”

Vettel méltósággal viselte idei harmadik kiesését, de nyilvánvalóan csalódott volt a Red Bull sorozatos műszaki hibái miatt. „Ez is hozzátartozik a versenyzéshez. A szezon első fele nyilvánvalóan rosszul sikerült: háromszor kiestem, és rengeteg problémával szembesültem. Viszont nagyon sokat tanultam ebből” – árulta el. „Már csak abban reménykedem, hogy Daniel képes lesz előrelépni, és legalább ő szerez pár pontot.”

Vettel az idei nyolcadik versenyen a harmadik kiesését könyvelhette el Forrás: AFP

A címvédő a kiesése előtt néhány körrel hátulról eltalálta az előtte haladó Esteban Gutiérrez Sauberét, és megrongálta a Red Bull első szárnyát. A sportfelügyelők megvizsgálták az esetet, de hamar úgy döntöttek, hogy senkit nem büntetnek meg a koccanás miatt. A közleményükből kiderül, hogy Vettel az Osztrák Nagydíjtól alkalmazott enyhébb ítélkezésnek köszönhetően kerülte el a büntetést. „A Formula One Commission által meghatározott új irányelveket követve úgy döntöttünk, nem hozunk további intézkedéseket” – állt a sportfelügyelők közleményében.

Ricciardo Vettellel ellentétben legalább be tudta fejezni a versenyét, de nem lehetett túl boldog, 8. helyével mindössze 4 pontot szerzett. Az ausztrál már a rajtnál visszacsúszott az 5. helyről a kilencedikre, és az egész versenyen küszködve csak az utolsó körben tudott egy helyet előrelépni Nico Hülkenberg megelőzésével. „Nagyon szerencsétlenül alakult ez a verseny” – mondta. „Szerettük volna sokkal jobb eredménnyel megajándékozni a helyi szurkolókat, de sajnos nem sikerült.”

„Mindent megpróbáltunk, de sajnos nem tudtunk többet kihozni a mai versenyből” – tette hozzá Ricciardo, aki szerint a Red Bull nem tudott eleget fejlődni a többi csapathoz képest. „Ezen a hétvégén több istálló, például a Williams és a Toro Rosso is nagy javulást mutatott. Olyan fejlesztéseket hoztak erre a hétvégére, amelyekkel nagyobbat tudtak előre lépni, mint mi. Remélhetőleg Silverstone-ban újra formába lendülünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!