Vágólapra másolva!
A Mercedes ügyvezető igazgatója egyelőre csak a tulajdonrésze harmadát adta el az egészségügyi vállalkozó Brad Hollingernek, de év végéig a többitől is megszabadulhat. Hollinger szerint az F1 Amerikában is egyre népszerűbb lehet.

A Williams csapatában eddig 15 százalékos tulajdonrésszel bíró Toto Wolff azóta próbálja eladni a részesedését, mióta 2013 elején ügyvezető igazgatóként csatlakozott a Mercedeshez. A korábban a Williamsnél is hasonló szerepkörben tevékenykedő osztrák most talált is egy megfelelő ügyfelet: egy egészségügyi vállalkozást üzemeltető amerikai üzletembernek, Brad Hollingernek adta el a tulajdonrésze 5 százalékát.

Hollinger Vibra Healthcare nevű vállalata 90 kórház tulajdonosa az Egyesült Államokban, az üzletember pedig nagy autósport-rajongó, több régebbi Forma-1-es autót is vásárolt az elmúlt években. Noha egyelőre csak 5 százaléknyi tulajdonrész cserél gazdát, az idei év végére a maradék 10 százalék is Hollinger kezébe kerülhet.

Wolff 2013 elején pártolt át a Mercedeshez Forrás: Mercedes

Wolff elmondta, elengedhetetlen volt a tulajdonrész eladása, miután vezető szerepet vállalt a Mercedesnél. „Összeférhetetlenségi okok miatt ez nagyon fontos volt a Daimlernek” – mondta. „Azonban elég nehezen találtunk olyan ügyfelet, aki megfelelő partner lett volna a vállalat és a Williams család számára is. Olyan embert kerestünk, aki hasonló lelkesedéssel rendelkezett, mint én, amikor befektetőként csatlakoztam az istállóhoz.”

Hollinger úgy véli, pont a megfelelő időben fektet pénzt egy Forma-1-es istállóba, hiszen fényes jövőt lát a sportág előtt. „Szerintem az F1 egy újabb robbanásszerű növekedés előtt áll” – mondta. „A közösségi média is egy olyan tényező lehet, amelyre az F1 támaszkodhat, ha növelni akarja a népszerűségét.”

A vállalkozó szerint a pozitív változások az F1 amerikai piacát is növelhetik, ennek a folyamatnak pedig mindenképpen szeretne részese lenni. A Williamsben egyébként továbbra is a csapatalapító Frank Williams bír a legnagyobb tulajdonrésszel (52 százalék), rajta kívül Wolff (10 százalék), a társalapító és korábbi technikai igazgató Patrick Head (9 százalék), Hollinger (5 százalék) és különböző tőzsdei befektetők osztoznak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!