Vágólapra másolva!
Az amerikai versenyzőnő boldog a NASCAR-ban, de nem tartja lehetetlennek, hogy Gene Haas csapatával az F1-ben is bemutatkozhat. A legnagyobb akadályt a kora jelentheti.

A Forma-1-ben 1992 óta nem szerepelt női versenyző, az utóbbi időben azonban egyre több pilótanő kerül kapcsolatba a sportággal. Susie Wolff már többször is tesztelte a Williams autóját, és felmerült a pénteki szabadedzéseken való szereplés lehetősége is, a Sauber pártfogoltja, Simona de Silvestro pedig már jövőre szeretne bemutatkozni a Forma-1-ben.

Mikor kiderült, hogy 2016-tól az amerikai Gene Haas istállója is csatlakozik az F1-es mezőnyhöz, rögtön beindultak a találgatások Danica Patrick esetleges leigazolásáról is. Az amerikai versenyzőnő ugyanis Haas csapatában versenyez a NASCAR-ban, és korábban a tulajdonos is elismerte, hogy nem lenne rossz a csapatában látni Patricket.

Danica Patrick túl idős lehet a Forma-1-hez Forrás: AFP

Patrick a Toronto Sunnak elismerte, elgondolkozna a váltás lehetőségén, ha felajánlanának neki egy ülést a csapatnál. „Egyetértek azzal, hogy bármi lehetséges, de nekem még senki nem mondott semmit. A versenyzés szempontjából elégedett vagyok a jelenlegi helyzetemmel, épp kezdem elkapni a fonalat a NASCAR-ban” – nyilatkozta a versenyzőnő, aki elismerte, hogy a kora akadályt jelenthetne a bemutatkozásban. A 2016-os idény elején ugyanis már 34 éves lenne, miközben a versenyzők többsége a húszas évei elején kezdi F1-es pályafutását.

„Tisztelem Gene-t, ezért mindenképpen meghallgatnám az ajánlatát, ha elém állna. Azonban már kezdek elég idős lenni ahhoz, hogy egy harmadik karriert is elkezdjek” – mondta Patrick, aki 2012 óta szerepel a NASCAR-ban, előtte pedig az IndyCar mezőnyében versenyzett. Itt több pole pozíciót szerzett, oválpályán pedig – első nőként - győzni is tudott.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!