Vágólapra másolva!
Mindkét versenyzőt 27 G-s erőhatás érte a Kanadai Nagydíj utolsó körében történt ütközésnél, ezért elővigyázatosságból kórházba szállították őket. A sportfelügyelők Pérezt ítélték vétkesnek a balesetért, és öt rajthelyes büntetéssel sújtották az Osztrák Nagydíjra.

Csúnya baleset vetett véget a Kanadai Nagydíj utolsó köreiben zajló izgalmas küzdelmeknek, amikor az 5. helyen haladó Felipe Massa hátulról belerohant Sergio Pérez autójába, és a nagy tempójú ütközés után mindketten a gumifalba csapódtak. A két versenyző így értékes pontokat veszített el, és az autóik is alaposan összetörtek. Noha mindkét versenyző a saját lábán hagyta el az autóját, a mérések szerint különösen nagy, 27 G-s erőhatás érte őket, ezért kivizsgálásra el kellett látogatniuk a pálya orvosi központjába.

Mint később kiderült, elővigyázatosságból a helyi kórházba is továbbszállították a két versenyzőt, de bő egy órával később mindkettejüket kiengedték onnan. Massáról egy kép is megjelent, ahogy a kórházban feltartott hüvelykujjal jelzi, hogy minden rendben van vele. „Felipét kivizsgálták az orvosi központban, és úgy tűnik, nincs sok problémája” – nyilatkozta a verseny után Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős mérnöke a BBC-nek. „Mivel ez egy 27 G-s ütközés volt, elővigyázatosságból muszáj volt kivizsgálni őt.”

Massa az utolsó körben ütközött Pérezzel Forrás: AFP

Smedley sajnálja, hogy így ért véget a Williams ígéretesen alakuló versenye. „Felipével nem álltunk rosszul. Pérezt üldöztük, és a negyedik helyen végezhettünk volna, de a Red Bullokkal nem tudtunk mit kezdeni. Valtteri Bottasnak pedig problémái voltak” – mondta a 7. helyen célba érő finnről, aki nagyon lelassult a verseny végére.

A sportfelügyelők vizsgálták, ki volt a hibás Massa és Pérez ütközésénél, és úgy ítélték meg, hogy az ívet váltó mexikói volt a felelős a balesetért. Emiatt öt rajthelyes büntetéssel sújtották az Osztrák Nagydíjra.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!