Vágólapra másolva!
A brit még tart a bajnokságot vezető csapattársától, ezért minden versenyen arra törekszik, hogy minél jobban lehagyja őt. Lauda szerint a Mercedes idei teljesítménye lenyűgözőbb, mint a Red Bull tavalyi uralma.

Lewis Hamilton és Nico Rosberg a Bahreini Nagydíjon fantasztikus küzdelmet vívott az első helyért, a kerék-kerék elleni csatából végül a brit került ki győztesen. Noha a csapaton belüli harcot szinte mindenki örömmel fogadta, Hamilton reméli, hogy többször nem kell ilyen szoros versenyt vívnia csapattársával. Ő ugyanis arra törekszik, hogy minél nagyobb előnyt építsen ki Rosberggel szemben, ami a Kínai Nagydíjon sikerült is neki: 18 másodperccel a német előtt ért célba.

„Nico mindegyik versenyen rendkívül gyors lesz” – nyilatkozta Hamilton. „De Kínában mindent megtettem azért, hogy ne kerüljünk olyan közel egymáshoz, mint Bahreinben. Ez sikerült is, a kínai futam kicsit a malajziaira emlékeztetett” – utalt az idény második versenyére, ahol 17 másodpercet vert csapattársára.

A legutóbbi három futamgyőzelmet bezsebelő Hamilton elárulta, a jövőben is hasonló hozzáállással versenyez majd, hiszen ez „egyelőre tökéletesen beválik.” A bajnoki címért folytatott küzdelemben továbbra is Rosberget tekinti az egyik legnagyobb ellenfelének, hiszen a német továbbra is vezeti a világbajnokságot, bár az előnye 4 pontra csökkent. Hamilton szerint az európai futamokon ráadásul a többi élcsapat is feltámad majd, ezért valóban nem vehet vissza a tempóból.

Hamilton örülne, ha nem ismétlődne meg a bahreini küzdelmük Forrás: Mercedes

„Még olyan sok verseny van hátra, hogy nem lehet megjósolni, mi történik majd” – vélekedett. „A Ferrari nagyot lépett előre Kínában. Még nem olyan gyorsak, mint mi, de a (bahreini) 10. helyük után a 2. helyen végeztek, ami remek teljesítmény. A következő futamra a Renault is javítani fog a motorján. Mi sem ülhetünk a babérjainkon – folyamatosan javulnunk kell, és biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog.”

A Mercedes fölényét sokan a Red Bull előző évi uralmához hasonítják, Niki Lauda szerint azonban a németek teljesítménye lenyűgözőbb, mint a 2013-as év utolsó 9 futamát zsinórban megnyerő címvédőé. „Idén újak a motorok, a sebességváltók, a fékek és az autók is” – mondta. „A Mercedes azonban így is célba ért az első négy versenyen, ami szerintem kiemelkedő eredmény.”

Lauda szerint a tavalyi motorokkal „könnyű” volt Vettelnek zsinórban 9 versenyt nyernie, a megváltoztatott szabályokkal azonban sokkal nehezebb ezt megismételni. A teszteken mutatott biztató forma ellenére ezért Lauda nem is számított rá, hogy a Mercedes ilyen magabiztosan vezeti majd a bajnokságot négy verseny után. „Számomra az a legfontosabb, hogy megbízható az autónk” – mondta. „Sikerült mindent összeraknunk. A múltban mások is megtették ugyanezt, de egy teljesen új szabályrendszer első évében ez még soha nem történt meg.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!