Társoldalunk:
Hírlevél

Schumacher pillanatokra már magához tér

2014.04.04. 12:19

Szóvivője, Sabine Kehm szerint a múlt decemberben egy síbaleset során súlyos fejsérülést szenvedett Michael Schumacher, aki három hónapja volt kómában, rövid időszakokra már a tudatánál van. Január vége óta próbálják felébreszteni a kómából.

Michael Schumacher „pillanatokra már a tudatánál van", árulta el szóvivője és menedzsere, Sabine Kehm pénteken. A Forma-1 hétszeres világbajnoka tavaly december 29-én a Francia Alpokban szenvedett síbalesetet, melynek során olyan súlyosan megsérült a feje, hogy többször is meg kellett műteni. Percekkel a baleset után elvesztette az eszméletét, és bár utána hetekig mesterséges kómában tartották a grenoble-i kórházban, amióta január végén elkezdték felébreszteni, konkrét fejleményről hivatalosan nem számoltak be.

Most azonban Kehm az eddigi legpozitívabb közleményt adta ki róla. „Michael állapota egyre javul. Pillanatokra már magához tér, és tudatánál van. Mi végig a betegágya mellett vagyunk, hogy segítsük ebben a hosszú és nehéz harcban a grenoble-i orvosi stábbal együtt, és továbbra is bízunk a legjobbakban" – írta.

Schumacher a szóvivője szerint pillanatokra magához térForrás: AFP/Tom Gandolfini

„Szeretnénk köszönetet mondani a folyamatos együttérzésért, de reméljük, megértik, hogy a részleteket nem hozzuk nyilvánosságra. Erre mindenképpen szükség van, hogy megvédjük Michael és a családja privát szféráját, és hogy az orvosai teljes nyugalomban dolgozhassanak."

Schumacherről a napokban olyan hírek terjedtek el, hogy tartósan vegetatív állapotba került, ezért a felesége, Corinna előkészületeket tett arra, hogy hazaköltöztethesse svájci otthonukba, ezt azonban Kehm csütörtökön cáfolta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!