Vágólapra másolva!
A szóvivője, Sabine Kehm cáfolta a napokban megjelent híreket, ismét azt állítva, hogy vannak biztató jelek a több mint három hónapja kómában fekvő sportoló állapotában.

Michael Schumacher szóvivője cáfolta azt a napokban megjelent értesülést, hogy a múlt december 29-án elszenvedett síbalesete óta kómában fekvő Forma-1-es versenyzőt elszállítják a grenoble-i kórházból. Sajtóhírek szerint a hétszeres világbajnok felesége, Corinna arra tett előkészületeket, hogy svájci otthonukat alkalmassá tegye Schumacher ápolására, Kehm szerint azonban erről szó sincs.

„Teljesen alaptalanok a pletykák, hogy Corinna átalakítja a házukat azért, mert haza akarja vinni az állítólag reménytelen állapotban lévő Michaelt" – nyilatkozta a Bildnek. A német lap úgy tudja, valóban zajlanak átalakítások Schumacherék ingatlanján, de azért, hogy a sportoló édesapja, Rolf odaköltözhessen.

Kehm nem állította, hogy Schumacher állapotában határozott javulás állt be, azt viszont tagadta, hogy nem sikerült őt felébreszteni a mélyaltatásból, ezért már tartós természetes kómában van. „Csak azt mondhatom el újra, hogy tapasztalunk olyan jeleket, amelyek bizakodásra adnak okot" – jelentette ki. Az orvosok január végén kezdték felébreszteni Schumachert, de már akkor figyelmeztettek rá, hogy ez hosszú időt vehet igénybe, ráadásul a versenyző közben állítólag tüdőgyulladást is kapott, ami tovább lassította a folyamatot.

Schumachert a szóvivője szerint nem szállítják haza Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Egy bécsi specialista, Reinhard Weinstabl a napokban azt mondta, elvben haza lehetne szállítani Schumachert, mégpedig lehetőleg helikopterrel. „Nem tudjuk, hogy még mindig mesterségesen lélegeztetik-e, de egy intubált beteg is szállítható, csak ezt technikailag nehezebb megoldani" – magyarázta.

Mivel hivatalosan ritkán adnak tájékoztatást Schumacher állapotáról, a bulvársajtó találgatásokra hagyatkozva közöl róla rendszeresen híreket. Az egyik fő forrásuk a Forma-1 korábbi főorvosa, Gary Hartstein, akiről azonban nemrég egyértelművé tették, hogy nem áll kapcsolatban a Schumachert kezelő stábbal. A versenyző saját orvosa, akivel baráti viszonyban is van, Gérard Saillant – egy párizsi idegsebész specialista – a BFMTV-nek kedden úgy nyilatkozott: „Szerintem azok, akik beszélnek, nem tudják, hogy mi van vele, akik viszont tudják, azok nem beszélnek. Én inkább nem mondok semmit."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!