Vágólapra másolva!
A brazil úgy érzi, nem ártott a csapatának azzal, hogy nem engedte maga elé a gyorsabb Bottast. A finn egyelőre nem akarja kommentálni az incidenst.

A Williams mindkét autója pontszerző helyen ért célba Malajziában, s bár ez a küzdelmes időmérő edzés után szép eredménynek számít, a leintés után némileg feszült hangulat uralkodott a csapatnál. A verseny utolsó szakaszában Felipe Massa és Valtteri Bottas a láthatóan lassabb Jenson Buttont üldözte, de az előrébb lévő brazil nem bírt a McLarennel. Az istálló ezért arra utasította őt, hogy engedje maga elé a gyorsabb körökre képes csapattársát, de Massa nem engedelmeskedett.

Bottas önerőből nem tudott elmenni a brazil mellett, ezért Button támadására sem nyílt lehetősége. A 7. helyen célba érő Massa azonban nem érzi úgy, hogy ártott volna a csapatának az utasítás megtagadásával. „Szerintem megtettem, amit lehetett, a végéig harcoltam Jensonnal” – mondta. „Ez volt a célom. Valtteri nem tudott megelőzni engem sem, ezért szerintem Jensont sem tudta volna. Mindketten pontot szereztünk a csapatnak, ez pozitív.”

Massa úgy gondolja, a mindössze második williamses versenyén történt incidens nem fogja befolyásolni a csapattal való kapcsolatát. „Én nagy tisztelettel szerződtem ide, nem hinném, hogy ez változni fog” – vélekedett. „Hiszek bennük, és mindent megteszek, hogy segítsem őket. Nekik is ezt kell tenniük.”

Massa az első williamses pontjait szerezte Forrás: AFP

A brazil hozzátette, azért sem állt félre Bottas útjából, mert azonos taktikán voltak, csak a finn „gumijai jobbak voltak egy kicsit, de nem eléggé”. Bottas a verseny után csalódottnak tűnt, de még korainak érezte a véleménynyilvánítást. „Nem akarom kommentálni ezt. Először a csapattal kell átbeszélnünk, hogy mi történt, pontosan milyen üzenetet küldtek Felipének” – nyilatkozta. „Szerintem nekem jó esélyem lett volna esélyem megelőzni Jensont, mert hamar utolértem őket.”

A helyettes csapatfőnök, Claire Williams látszólag haragudott Massára az eset miatt, inkább annak örül, hogy mindkét autójuk az első tíz hely valamelyikén futott be. Elárulta, Bottast is az autója kímélésére utasították az utolsó körökben. „Ilyen a versenyzés. A csapat számára kell a legjobb munkát végezni, de végső soron Felipe Valtteri előtt ért célba. Valtterinek is megmondtuk, hogy hűtse az autóját. Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel” – jelentette ki.

A Williams két verseny alatt 20 pontot szerzett, ezzel máris megnégyszerezték a tavaly gyűjtött pontjaik számát. A konstruktőri világbajnokságban a 4. helyen állnak a Mercedes, a McLaren és a Ferrari mögött.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!