Vágólapra másolva!
Egyesek szerint az új szabályok jobban fekszenek a csapattársának, ő azonban nem ért egyet ezzel.

Vannak, akik úgy vélik, a Mercedes átütő formájából Nico Rosberg profitálhat majd többet a 2014-es szezon folyamán, mert intelligens versenyző hírében áll, és nem titok, hogy az új szabályok a taktikusabb pilótáknak fognak kedvezni. Csapattársa, Lewis Hamilton azonban cáfolja, hogy Rosberg keményebben dolgozna nála.

„Ez még nem esett le. Nekem csak az jár a fejemben, hogy jobban vezetek, mint korábban valaha" – nyilatkozta a 2008-as világbajnok az F1 Racingnek. „Furcsa ez a sport. Tavaly előfordult néhány versenyen, hogy Nico fél vagy egy órával tovább maradt a mérnököknél, de közben ugyanannyi feladatot végeztünk el, csak neki több időbe telt."

„Azért, mert egy órával tovább volt ott, elkezdték azt mondogatni, hogy 'aha, szóval ő többet dolgozik!'"

Hamilton hozzátette, hogy a mérnöki eligazításokon a csapattársak egyébként sem tudnak előnyre szert tenni egymáshoz képest. „Mindkét autóról annyi adat áll a rendelkezésünkre, hogy semmilyen előnyről nem beszélhetünk" – vélte. „Csak annyit tehetünk, hogy megpróbálunk egyetlen lépéssel a másik előtt maradni, hiszen tudjuk, hogy az információkat azonnal megosztják a csapattársunkkal is. Ez természetesen mindkét irányba működik."

Bár Hamilton nem arról ismert, hogy szívesen fogja vissza a tempóját taktikai céllal, a múlt héten a Mercedes GP főnöke, Paddy Lowe is mellette érvelt, azt állítva, hogy nem lesznek gondjai az elkerülhetetlen benzinspórolás miatt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!