Vágólapra másolva!
A brazil versenyző meglátogatta a németet, aki szerinte „normálisnak” tűnt. Bízik benne, hogy felépülhet.

Bár Michael Schumacher állapotáról azóta nem érkezett hivatalos hír, hogy csaknem három héttel ezelőtt elkezdték felébreszteni a mesterséges kómából, Felipe Massa bízik a felépülésében. A Williams brazil versenyzője a jerezi és bahreini tesztek között újra meglátogatta barátját a grenoble-i kórházban, és azt mondta, nem tapasztalt semmi olyasmit, ami miatt kételkednie kellene abban, hogy felépülhet.

„Láttam, beszéltem hozzá, elmondtam neki mindent, amit Jerezben csináltam – az autómról, az új csapatomról meg a többiről –, és sokszor biztattam, hogy ébredjen fel" – árulta el Bahreinben. „Optimista vagyok. Szerintem hinnünk kell benne. Erős, nagyszerű ember, ezért tényleg bízom abban, hogy felébredhet, és újra élvezheti az életet."

„Persze ezt nehéz megítélni, hiszen semmilyen tapasztalatom nincs arról, amit az orvosok mondanak. De láttam őt, és örültem, hogy sokáig ott lehettem vele, beszélve hozzá, és pozitív energiával próbálva segíteni neki."

Schumacher csaknem két hónapja fekszik a grenoble-i kórházban Forrás: AFP/Jean-Pierre Clatot

Massa hozzátette, hogy ránézésre nem érzékelt semmi furcsát Schumacheren. „Aludt, és közben normálisnak tűnt. Úgy tűnt, a száját mozgatva reagál is, ezért jó volt látni" – mondta. „De nem vagyok orvos, nem tudom eldönteni, hogy milyen állapotban van."

A Schumacher múlt decemberi síbalesetének ügyében hivatalból indított vizsgálat a napokban zárult le, a hatóságok senkit nem találtak felelősnek a történtekért.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!