Vágólapra másolva!
Webber úgy véli, az új autók közel állnak a vezetési stílusához. Adrian Newey mesterkéltnek tartja az idén bevezetett duplapontos szabályt.

Adrian Newey is megszólalt a vitatott dupla pontos idényzáró ügyében, azt állítva, hogy az új, szerinte mesterkélt szabály elértékteleníti a győzelmet, s ezáltal aláássa a sport hitelességét. „Ez csak a személyes véleményem, de én nem vagyok nagy rajongója ennek" – mondta az Autosportnak a Red Bull technikai igazgatója. „Számomra egyszerűen borzasztóan mesterkéltnek tűnik, hogy egy 3. helyezés (Abu-Dzabiban) többet érjen, mint egy győzelem Monacóban, vagy bárhol máshol."

„Kár, hogy a világbajnoki küzdelmet ilyen erőltetett módon próbáljuk az utolsó versenyig életben tartani. Ez az én szememben elértékteleníti a sportot."

Newey elismerte, hogy a szabályt idén már a negatív fogadtatás ellenére sem fogják megváltoztatni, de a távolabbi jövője egyelőre nem tisztázott. „Ha a nézettség jelentősen nő, és a közönség nem fordul el tőlünk tiltakozásul, akkor persze sikeresnek minősítjük, és megtartjuk" – mondta.

Webber úgy véli, a Red Bull megoldja a problémáit Forrás: Red Bull

A Red Bull számára döcögősen indult a bahreini teszt is: az első napon Sebastian Vettel csak négy és fél óra után tudott kimenni a pályára, amikor néhány csapat már közel 50 kört teljesített. A címvédő alakulat és a Renault kulcsfigurái a paddockban tartottak egy rögtönzött értekezletet, de Mark Webber úgy véli, meg fogják oldani a problémáikat – és akkor ismét jó esélyük lesz a győzelemre, mert a turbómotorok által követelt vezetési stílus, különösen a lassú kanyarokban való egyensúlyozás a gázpedálon, kedvez Sebastian Vettelnek.

„Az emberek valószínűleg nem szívesen hallják ezt, de azt hiszem, segíteni fog Sebastiannak. Pont ilyen a stílusa, ez tökéletes lesz számára" – vélte az ausztrál, aki idén már a Porsche Le Mans-i programjában versenyez, az ausztrál TV kommentátoraként azonban figyelemmel fogja kísérni az F1-et is.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!