Vágólapra másolva!
Az illetékes ügyészség lezárta a nyomozást, melynek során kizárta az idegenkezűség lehetőségét a múlt decemberi balesetben, amely miatt a Forma-1 hétszeres világbajnoka még mindig kómában fekszik.

Az albertville-i ügyészség lezárta azt a vizsgálatot, amelyet hivatalból indított Michael Schumacher 2013. december 29-én, Méribelben történt síbalesetének ügyében. Kizárták az idegenkezűség lehetőségét, továbbá megállapították, hogy a pálya üzemeltetői sem hibáztak, mert betartottak minden, a francia síterepeken kötelező előírást.

Patrick Quincy államügyész már január 8-án nyilvánosságra hozott néhány vizsgálati eredményt. Többek között a német versenyző bekapcsolt sisakkamerája által rögzített felvételekre támaszkodva azt mondta, Schumacher két kijelölt pálya között, az egyik szélétől kb. 8 méterre esett el, amikor a léce megakadt egy, a hó alól kilógó kőben. A nyomozás során kizárták azt is, hogy nagy sebességgel haladt volna.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka beverte a fejét egy sziklába, és olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy röviddel később elvesztette az eszméletét. A kórházban kétszer is megműtötték, és több vérömlenyt távolítottak el az agyából, hogy csökkentsék a koponyaűri nyomást. Azóta mesterséges kómában tartják, amelyből január végén lassan elkezdték felébreszteni, bár egy meg nem erősített sajtóértesülés szerint a folyamatot megakasztotta, hogy tüdőgyulladást kapott.

Ezt antibiotikumok segítségével azóta állítólag legyőzte a szervezete, de hivatalosan még nem adtak tájékoztatást az állapotáról és a hosszabb távú kilátásairól.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!