Vágólapra másolva!
Az első két tesztnap után Jenson Button kijelentette, hogy a 2013-as autójuk betegségeinek nyoma sincs. Szerinte Boullier jelenléte használni fog a csapatnak.

Bár az év első tesztnapján ki sem tudta küldeni az autóját a garázsból, a másodikon már jól szerepelt a McLaren: Jenson Button 43 kört teljesítve az élre repítette az új MP4-29-et. A csapat egy évvel ezelőtt ugyan szintén egy 1. hellyel kezdte az előszezont, de az autójuk futóművével kapcsolatos betegségei, amelyektől egész évben nem sikerült megszabadulniuk, azonnal kiütköztek. Button azt állítja, már most nyilvánvaló, hogy az idei modellel nincsenek hasonlóan alapvető technikai problémák.

„Tavaly gyorsak voltunk az első napon, de az autónkkal gondok voltak, ez már akkor látszott" – mondta szerdán este. „Olyan gondok, amelyeket nem tűnt egyszerűnek megoldani, most viszont egyértelműen nem találtunk ilyeneket. Az autó jó alapokra épül, működik, nincs rajta semmi ijesztő."

„Örömteli volt, hogy a felmerült problémákat hamar orvosolni tudtuk, aztán kimehettünk a pályára körözni. Ezen az autón minden új, ezért meglepődtem, hogy kapásból ennyi kört tehettünk meg vele. Magával az autóval kapcsolatban nem merültek fel borzasztó problémák, ahogy a motor működésével kapcsolatban sem."

„A későbbiek során rengeteget fog fejlődni az aerodinamika és a hajtáslánc is, ezért fontos, hogy az alapok stimmeljenek."

Button szerdán az élre repítette a McLaren MP4-29-et Jerezben Forrás: McLaren

Az első két napon a Mercedes-motoros csapatok 1098, a Ferrari-motorosak 611, a Renault-motorosak pedig mindössze 198 km-t tettek meg, és egyértelművé vált, hogy a franciák V6-osával gondok vannak. Bár a Mercedes az idén korlátozni fogja a McLarennek a hajtásláncáról adott információkat, nehogy azok a csapatnak 2015-től motort szállító Honda birtokába jussanak, Button fontosnak érzi, hogy a stuttgarti cég partnerei együttműködjenek.

„Egyelőre kijelenthetjük, hogy jó formában vagyunk, ha így megy tovább. Össze kell dolgoznunk" – utalt arra, hogy a Mercedes négy partnere szerdán mind az első öt hely valamelyikén végzett. „Csapaként persze harcolunk egymás ellen, de minél több információt osztunk meg a következő hetek és hónapok során, annál kedvezőbb helyzetbe kerülhetünk a világbajnokságban."

Button örömmel fogadta azt is, hogy a McLaren döcögős tavalyi szezonja után egy új poszton, versenyigazgatóként csatlakozik hozzájuk a Lotus exfőnöke, Eric Boullier, aki szerinte sokat segíthet a csapatnak.

„A paddockból ismerem, jóban vagyunk, de azt nem tudom, hogyan dolgozik" – mondta Button. „A Lotusnak érdekesen és izgalmasan alakult az utóbbi néhány éve; a tavalyi nagyon nehéz volt számukra, sokminden történt a háttérben, de úgy tűnt, ő elég jól kezelte a helyzetet. Ezért már várom, hogy együtt dolgozhassunk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!