Vágólapra másolva!
A Caterham csapatfőnöke szerint ennyire rossz a helyzet a 2014-es szabályok miatt, ezért muszáj lesz lépni, hogy a közönség ne fordítson hátat a sportnak.

Bár az első bemutatott 2014-es modellen, a Force Indiáén ez nem látszik, az idei F1-es autók orra a kasztni méretére vonatkozó új szabályok miatt teljesen másképp fog kinézni, mint eddig. A sport kulcsfigurái közül már sokan kifejtették az idétlen konstrukcióval kapcsolatos aggályaikat, de a Caterham csapatfőnöke, Cyril Abiteboul egyenesen úgy véli, az orr „az Alienre emlékeztet", ezért a gyerekeknek rémálmaik lesznek tőle.

„Tényleg ronda lesz. Pedig az F1 szerintem a showbiznisz része, ezért vonzónak kell lennie az emberek számára" – mondta az Autosportnak. „A gyerekeknek egy F1-es autó láttán álmodozniuk kellene, de nem tudom, hogy ha megpillantják ezeket, nem rémálmaik lesznek-e inkább."

Már a 2012-ben színre lépő lépcsős orrkúp is sokaknál kicsapta a biztosítékot, Abiteboul szerint azonban most annyira rossz a helyzet, hogy a szabályalkotóknak lépniük kell. „Az egész az előírások és az első gyűrődési zóna kialakításának természetes következménye" – mutatott rá. „Talán az F1 szempontjából kollektív problémaként kezelhetnénk ezt, mert nekünk egy álmot kellene árulnunk az embereknek."

A csapatok éppen szerdán tartanak rendkívüli csúcstalálkozót Genfben, hogy megvitassák a sport legfontosabb kérdéseit, de az ülés fő napirendi pontja a költségplafon bevezetése lesz.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!