Vágólapra másolva!
Miután a Caterham nem hosszabbította meg a szerződését, a svájci istállónál kötött ki. Azt ígérik, több teszten és pénteki edzésnapon is vezetni fog.

A Sauber kedden bejelentette, hogy 2014-re Giedo van der Gardét igazolta teszt- és tartalékpilótának. Közleményében a csapat azt ígérte, a 28 éves holland versenyző, akinek a szerződését a Caterham a tavalyi szezon után nem hosszabbította meg, „néhány pénteki szabadedzésen és számtalan tesztnapon" is vezethet majd az idén.

„Négy éven át a GP2-ben szerzett tapasztalatokat, és egy évet eltöltött a Forma-1-ben is. Ez jó ajánlólevél ahhoz, hogy sikeresen dolgozhasson a csapatunknál" – mondta a Saubert irányító Monisha Kaltenborn. „Giedo versenyzőként már sokszor megcsillogtatta a tehetségét, mi pedig szeretnénk hozzásegíteni, hogy tovább csiszolhassa a képességeit."

A Caterham van der Gardét sem tartotta meg Forrás: Caterham

Van der Garde hozzátette, hogy szeretne közreműködni a Sauber autójának fejlesztésében. „De természetesen versenyző vagyok, ezért meg akarom mutatni a csapatnak és mindenki másnak, hogy mire vagyok képes, s hogy 2015-ben megérdemlek egy pilótaülést is a Sauber F1 Teamnél" – folytatta. „Elvégre a céljaim nem változtak: továbbra is sikeres szeretnék lenni a Forma-1-ben, különösen hosszú távon."

Nico Hülkenberg távozása után a Sauber idén Adrian Sutilt és Esteban Gutiérrezt fogja szerepeltetni a nagydíjakon. Mivel a Caterham kedden megerősítette, hogy a másik versenyzőjét, Charles Picet sem tartja meg, már biztosan teljesen új felállással vágnak neki a 2014-es szezonnak. Várhatóan Kamui Kobajasit és Marcus Ericssont igazolják le, de ez hamarosan kiderül, mert ma hivatalosan is bejelentik a pilótapárosukat.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!