Vágólapra másolva!
Ellentmondásos információk szivárogtak ki a kómában fekvő legenda állapotáról. A német sajtó szerint jobban lett, a szóvivője azonban azt állítja, nincs túl az életveszélyen. A felesége arra kéri az újságírókat, hogy hagyják el a kórház környékét.

Bár a német sajtó hétfőn délután arról számolt be, hogy a december 29-én súlyos síbalesetet szenvedett, kómában fekvő Michael Schumacher végre túl van az életveszélyen, szóvivője, Sabine Kehm szerint ez téves információ. Akárcsak azután, hogy a német versenyző barátja, Philippe Streiff szombaton ugyanezt állította, Kehm ismét sietett cáfolni a nem hivatalos jelentéseket.

„Azt megerősíthetem, hogy Michael állapota stabilnak minősíthető, azt viszont nem, hogy az élete már nincs veszélyben" – mondta. Korábban kijelentette, hogy a nem közvetlenül tőle vagy a grenoble-i kórháztól származó híreket „puszta spekulációnak" kell tekinteni, jóllehet, a Sky Deutschland hétfőn éppen rá hivatkozva közölte, hogy Schumacher „már nincs közvetlen életveszélyben."

Ugyanerről számolt be a német RTL is, míg az olasz Gazzetta dello Sport szintén Kehmet idézve állította, hogy Schumacher családja kicsit fellélegezhetett a pozitív fejleményeknek köszönhetően. A kórház vezető aneszteziológusa, Jean-Francois Payen pedig állítólag azt mondta, „bár hangsúlyoznunk kell, hogy a veszély még nem múlt el, többé nem számít akutnak."

Rajongók is gyülekeztek a grenoble-i kórháznál Forrás: AFP/Jean-Pierre Clatot

A kórház hivatalos közleményében viszont továbbra is „kritikusnak, de stabilnak" írta le a mesterséges kómában tartott Schumacher állapotát. „Nem fogunk részleteket nyilvánosságra hozni a kezeléséről, ezért egyelőre nem tervezünk további sajtótájékoztatókat és írott közleményeket sem" – figyelmeztettek. „Ismét nyomatékosan megkérünk mindenkit, hogy kizárólag az orvosai és a menedzsmentje által közölt információkat fogadja el."

Schumacher felesége, Corinna kedden arra kérte a kórháznál hírekre vadászó újságírókat, hogy hagyják el a helyszínt. „Legyenek szívesek támogatni minket a Michaelért folytatott közös harcunkban! Fontos számomra, hogy engedjék békében dolgozni a kórházat és az orvosokat" – közölte. „Arra kérem önöket, hogy bízzanak a hivatalos közleményekben, és távozzanak a kórháztól. Kérem, hagyják, hogy a család békében lehessen!"

Korábbi riválisa, Mika Häkkinen közben arra biztatta Schumachert, hogy ne adja fel a küzdelmet. „A baleseted egy újabb kihívás csupán" – írta. „Ugyanolyan keményen kell harcolnod, ahogy annak idején egymással harcoltunk a pályán. Tudod, hogy nekem is volt egy súlyos fejsérülésem, de a családom támogatásának és az orvosok szakértelmének köszönhetően felépültem. Biztos vagyok benne, hogy te is megkapod ezt a támogatást. Ne próbálj rekordot dönteni, ezúttal nem a stopper az ellenfeled. Most annyi időd van, amennyi csak kell."

A hatóságok szerdán délelőtt tartanak sajtótájékoztatót a balesettel kapcsolatban lefolytatott vizsgálat eredményeiről. Az DPA szerint kiderült, hogy Schumacher sisakkamerája be volt kapcsolva, amikor elesett, ezért az általa készített felvételek is használhatóak a körülmények rekonstruálásához. Az esetet véletlenül egy másik síző is rögzíthette.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!