Vágólapra másolva!
Az USA Nagydíj első szabadedzésén a piros zászló hatálya alatt előzött, ezért az időmérő után három hellyel hátrasorolják a rajtrácson.

Jenson Button már a pénteki első szabadedzés után hátrányba került az USA Nagydíjon, miután egy szabálytalanság miatt a sportfelügyelők háromhelyes rajtbüntetéssel sújtották. A brit a problémákkal teli gyakorlás 14. percében követte el a vétséget, amikor úgy előzött meg egy másik autót, hogy már lengették a piros zászlókat.

Az edzés leállítását jelző piros zászló hatálya alatt szigorúan tilos előzni, ezért a sportfelügyők nyilvánvalóan a büntetés mellett döntöttek. A hivatalos indoklásban a Nemzetközi Sportkódex 2.4.4.1-es pontjára hivatkoztak, mely szerint piros zászlós jelzésnél „tilos az előzés, mert a versenyzőknek észben kell tartaniuk, hogy versenyautók és egyéb járművek is lehetnek a pályán. Előfordulhat, hogy egy baleset miatt a pálya teljesen átjárhatatlan lesz, és az időjárási körülmények miatt is vezethetetlenné válhat.”

Mint később kiderült, az edzést a mentőhelikopterrel kapcsolatos rádióproblémák miatt kellett mintegy fél órára leállítani.

Button idén először kapott rajtbüntetést Forrás: AFP

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!