Vágólapra másolva!
Szerinte vasárnap a lágy abroncsok is tovább bírják majd, hiszen javulni fog az indiai pálya állapota. Webber elégedett volt az autójával, de még sok munka vár a Red Bullra.

Noha a Red Bull az Indiai Nagydíj mindkét pénteki szabadedzésén az első két helyen végzett, az ő napjuk sem alakult tökéletesen: Sebastian Vettelnek a délutáni gyakorlás elején megint gondjai akadtak a KERS-ével, és a Red Bull a lágy gumikat is szokatlanul hamar elkoptatta. Az edzést mintegy 3 tizedes előnnyel záró német azonban egyelőre nem aggódik, szerinte a hétvége hátralévő részében egyre hosszabb ideig tudják majd használni az abroncsokat.

„Nyilvánvaló, hogy a lágy gumik nem bírták túl sokáig” – mondta az edzések után. „De még csak péntek van – egyre több gumi kerül a pályára, ezért szombatra általában javul a helyzet. Ezt a keveréket ráadásul régóta (a Magyar Nagydíj óta) nem használtuk. Úgy gondolom, holnap már jobban fognak működni.”

Vettel ennek ellenére elismerte, hogy a lágy gumikat valószínűleg „nem fogjuk túl sok körön keresztül használni” vasárnap. „Lehet, hogy a lágyakon csak egy rövid etapot fogunk megtenni, de ahogy mondtam, a felgumizott pályán javulni fog a helyzet.”

A riválisok Indiában is verhetetlennek tartják Vettelt Forrás: AFP

A negyedik világbajnoki címének bebiztosítására készülő Vettel azt is elárulta, miért tartózkodott huzamosabb ideig a bokszban a délutáni edzés közepén. „A lágy gumikon futott etapom utolsó körében egy kicsit lecsúsztam a pályáról, és nem igazán tudtuk, mi történt” – magyarázta. „Ellenőriztük az autót, mert meg akartunk bizonyosodni arról, hogy nincs semmi baja. Utána ismét a pályára hajtottam, és futottam egy hosszú etapot, tehát minden rendben volt az autómmal.”

Az edzéseket a második helyen záró Mark Webber viszonylag elégedett volt az autójával, de úgy érzi, még sokat kell dolgozniuk rajta. „A rövidebb és a hosszabb etapokon is egész jók voltunk, de ma este még mindent ki kell elemeznünk” – nyilatkozta. „Most hiába mondanánk bármit is, a verseny az, ami igazán számít. Javulnunk kell vasárnapig.”

„Különösen a gumikon kell dolgoznunk” – tette hozzá. „A lehető legegyenletesebb teljesítményt kell kihoznunk belőlük, ez a fő feladatunk péntek estére.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!