Vágólapra másolva!
Christian Horner szeretné, ha a csapat aero-főnöke a szerződése lejártáig náluk dolgozna. A McLaren tiszteletben tartja ezt.

A Japán Nagydíj hétvégéjén derült fény arra, hogy a Red Bull aerodinamikai részlegének főnöke, Peter Prodromou a jövőben a McLarennél folytatja a pályafutását. Az azonban még kérdéses, hogy a neves szakember pontosan mikor kezdheti meg a munkát Wokingban, a Red Bull ugyanis jelezte, hogy nem szeretné idő előtt elengedni a csapattól. A hírek szerint Prodromou szerződése 2014 végén jár le az osztrákoknál.

„Peter értékes tagja a csapatunknak” – nyilatkozta az istálló főnöke, Christian Horner, aki szerint a szakember jelentős mértékben hozzájárult a Red Bull sikereihez. „A szerződések tartalma természetesen bizalmas, de annyit elmondhatok, hogy még elég sokáig tart a megállapodásunk.”

Prodromou a McLarennél is Newey-val dolgozott együtt Forrás: Red Bull

„Természetesen nem sürgős nekünk, hogy elengedjük – a jelenlegi szerződése lejártáig a csapatunknál marad” – jelentette ki Horner, majd azt sem zárta ki, hogy Prodromou egészen a megállapodás végéig dolgozni is fog a Red Bull autóján. „A McLarennél is így tett, mielőtt hozzánk igazolt” – mondta a az Adrian Newey jobbkezének is tartott mérnökről, aki 2002 és 2006 között már dolgozott a brit csapatnál.

A McLaren főnöke, Martin Whitmarsh elismerte, hogy a Red Bullnak kell döntenie Prodromou elengedésének időpontjáról, de azt újra megerősítette, hogy a szakembernek „szerződése van” a McLarennel, „és nálunk fog dolgozni a jövőben.” „Jelenleg a Red Bull alkalmazottja, és ezt tiszteletben kell tartanunk” – tette hozzá. „Ezért nem tudunk még időpontokról és hasonlókról beszélni.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!