Vágólapra másolva!
Rossz beállításokat választott a Japán Nagydíj rajtja előtt, de utána jól szórakozott, miközben sorra előzgette vetélytársait. Sergio Pérez versenyén minden balul sült el. 

Mindkét McLaren-versenyző csalódottan nyilatkozott a Japán Nagydíj után, hiszen úgy érzik, a tempójuk alapján jobb eredményre is képesek lettek volna. Az autójával küszködő Jenson Button csak a 9. helyen tudott célba érni, Sergio Pérez pedig több incidens akadályozta meg a pontszerzésben.

Button elismerte, saját magának nehezítette meg a verseny első felét, amikor a rajt előtt arra kérte a McLarent, hogy változtassanak a beállításain. „A rajtrácsra vezető körömön túl meredeknek éreztem az első szárnyamat, ezért úgy döntöttem, módosítanunk kell rajta. Nagy hiba volt” – magyarázta. „Az első két etapom szörnyen sikerült.”

A két McLaren egymással is csatázott Szuzukában Forrás: AFP

Button még a pontszerző helyekről is kikerült, de rögtön gyorsabb lett, amint a második bokszkiállásánál ismét átállították a szárnyát. „Az utolsó két etapban sokkal jobban szórakoztam” – nyilatkozta a brit, aki háromkiállásos taktikával versenyzett. „A harmadikban már jó volt az autóm balansza, a közepes gumikon teljesített utolsó etap pedig nagyon élvezetes volt – folyamatosan előzgettük a kétkiállásos taktikán lévő versenyzőket.”

Pérez számára valószínűleg a verseny egyik szakasza sem volt élvezetes, a mexikóinak számos nehézséggel kellett megküzdenie, és végül csak a 15. helyen tudott célba érni. A McLaren elrontotta az első bokszkiállását, a rossz időzítéssel kiengedett Nico Rosberggel pedig majdnem összeütközött. A verseny vége felé a pályán is találkoztak – a német előzni próbálta őt a 9. helyért, de a két autó összeért, és Péreznek egy defekt miatt a bokszba kellett hajtania. Rosberg egyértelműen a mexikóit hibáztatta az incidensért, aki nem kommentálta bővebben az esetet.

„Nehéz délutánunk volt” – mondta. „Hihetetlen, milyen balszerencsés voltam, minden rosszul sült el. A rossz bokszkiállás, a defekt, Nico… Zűrzavaros versenyem volt. Két hét múlva újra nekivágunk – a tempónk ma is jó volt, szerintem a hatodik vagy hetedik helyen végezhettünk volna. Ez pozitívum.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!