Vágólapra másolva!
A spanyolt nem érte meglepetésként a szuzukai időmérő végeredménye, ugyanis eleve arra számított, hogy valahol a 8. hely környékén fog végezni. Felipe Massa ugyanakkor majdnem tökéletesnek érezte a körét.

Fernando Alonso az egyik legrosszabb időmérőjét zárta 2013-ban Japánban, ahol csak a 8. rajthelyet tudta megkaparintani - ennél hátrébbról idén csak Silverstone-ban és Spában rajtolt. A Ferrari spanyol versenyzője az edzések alapján azonban számított rá, hogy nem fog sokkal jobban szerepelni.

"A 8. hely többé-kevésbé az, amire számítottunk. Muszáj fejlődnöm holnap, mert eddig nem volt jó ez a hétvége" - mondta. Rajta kívül csak hárman mentek két mért kört a Q3-ban, ám ennek ellenére sem tudott előrébb végezni. Ha a futamon nem végez az első nyolc között, és a második rajtkockából induló Sebastian Vettelnek sikerül nyernie, Alonso már ezen a hétvégén elveszti a matematikai esélyt is a vb-címre.

Mindazonáltal ő nem alszik nyugtalanul emiatt. "Ha Sebastian nem nyeri meg itt a bajnokságot, akkor Indiában vagy Abu-Dzabiban fogja, mert egyre kevésbé szélsőséges eredményekre lesz szüksége a sikerhez" - mondta. "Nem akarunk csak azért a legjobb nyolc között célba érni, hogy életben tartsuk a bajnoki reményeket."

Fernando Alonso (Ferrari) Forrás: Ferrari

Alonso hozzátette, hogy kockázatot is vállalt a jó eredményért, hiszen tartalékolta a friss abroncsokat a Q3-ra. "A Q1-ben és a Q2-ben extra kockázatot vállalatunk, mivel a lehető legkevesebb gumi felhasználásával kellett továbbjutnunk (a Q3-ba)."

Csapattársa, Felipe Massa mindazonáltal úgy fogalmazott, hogy "jó, majdnem tökéletes" volt a köre. A brazil az elmúlt négy versenyből hármon legyőzte Alonsót az időmérőn, most az 5. helyet szerezte meg, miközben három tizedmásodpercet vert csapattársára. "Úgy tűnik, nem vagyunk nagyon lemaradva, legalábbis kvalifikációs tempóban" - mondta a Sky Sportsnak.

Massa a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy szerinte jó úton halad ahhoz, hogy tisztázódjon a jövője, és biztos benne, hogy még a szezonzáró Brazil Nagydíj előtt kiderül, hol folytatja pályafutását.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!