Vágólapra másolva!
A McLarennek sikerült leszerződtetnie az Adrian Newey jobbkezének is tartott Peter Prodromou-t, aki 2015-től dolgozhat Wokingban.

Martin Whitmarsh már Koreában megszellőztette, hogy a McLaren egy neves mérnök személyében hamarosan új igazolást jelenthet be, és úgy tűnik, Japánban fény is derült a szakember kilétére: több egymástól független forrás, köztük a rendszerint megbízható Auto Motor und Sport is úgy tudja, hogy a wokingi gárda Peter Prodromou-t csábította el a Red Bulltól.

A McLarennél eleinte nem kommentálták a híreszteléseket, később azonban elismerték a szakember érkezésének tényét. A Red Bull szóvivője néhány mondat erejéig reagált a kérdésekre. „Peter Prodromou régóta dolgozik az Infinity Red Bull Racingnél. Értékes tagja a csapatunknak, és még számottevő ideig hozzánk köti a szerződése” – nyilatkozta, mielőtt a McLarennél elismerték volna Prodromou leigazolását. "Ő is tagja annak a nagyon erős technikai csapatnak, amelyet Adrian Newey irányít.”

Prodromou 2006 óta dolgozott a Red Bullnál az aerodinamikai részleg főnökeként, sokan a főtervező Adrian Newey jobbkezének tartják. A Red Bullnak így komoly veszteséget jelenthet a távozása, a McLaren viszont annál többet nyerhet vele – különösen, hogy Prodromou-val jól ismerik egymást, hiszen a brit szakember 2002 és 2006 között már dolgozott Wokingban, szintén Newey mellett.

Peter Prodromou egy 2010-es felvételen Forrás: Red Bull

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner hozzátette, „semmi nincs kőbe vésve”, de Prodormou 2015 előtt biztosan nem kezdhet el más csapatnál dolgozni. A Red Bullt azért is érzékenyen érintheti a brit távozása, mert a sikercsapat magját évek óta ugyanazok a szakemberek alkotják, a mérnökök többségét hosszú távú szerződés köti a csapathoz.

Whitmarsh Koreában hangsúlyozta, hogy a gyenge 2013-as idény után a McLarennek mindenképpen szüksége van erősítésekre. A héten a csapat motorszállító partnereként 2015-ben visszatérő Honda is jelezte, hogy győztes csapattal szeretnének nekivágni a turbókorszaknak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!