Vágólapra másolva!
Kedvező jelnek tartja, hogy az idény első versenyeit leszámítva képes volt tartani a lépést Kimi Räikkönennel, illetve néha le is győzni őt. A haragja hamar eloszlott a Koreai Nagydíj után.

Romain Grosjean kissé indulatos volt a Koreai Nagydíjon, mert azt szerette volna, ha a Lotus arra utasítja a tőle a 2. helyet átvevő Kimi Räikkönent, hogy adja vissza a pozíciót. Erre azonban nem került sor, és Grosjean már nem is mérges csapatára: belátta, hogy csak saját magát okolhatja a 2. hely elvesztéséért.

"Könnyű volt megemészteni a bosszúságot, mert az egész az én hibám volt. Az (eligazításon) nem is beszéltünk róla" - nyilatkozta Japánban. A franciával az történt, hogy egy kicsit lecsúszott a pályáról, s miután Räikkönen ezt kihasználva megelőzte, neki már nem maradt lehetősége a visszavágásra a következő egyenesben, ahol sárga zászlókat lengettek. A Lotusban ugyanakkor továbbra is megbízik.

"Bízom a csapatban, hogy mindent a legjobban csinálnak, bármibe kerüljön is az" - közölte. "Remélem, hogy nem fordul elő még egyszer ilyesmi. A tőlem telhető legjobb teljesítményre törekszem, de bizonyos helyzetekben az a legelőnyösebb, ha megcserélik a két autó sorrendjét, amennyiben azoknak eltérő a tempója vagy a taktikája."

Romain Grosjean a Koreai Nagydíjon Forrás: AFP

Eric Boullier csapatfőnök utalt rá, hogy Räikkönen Ferrarihoz igazolása után jövőre már Grosjeannak kell vezérré előlépnie a csapatnál. A francia pilóta úgy érzi, meg tud felelni az elvárásoknak.

"Ha folytatom, amit eddig csináltam, akkor minden rendben lesz. Kimi egy korábbi bajnok, s egyben kiváló versenyző, ezért kedvező jel tartani vele a lépést, illetve előtte végezni" - mondta az Autosportnak. "Barcelona óta mindig közel voltunk egymáshoz a tempó tekintetében, és néha még gyorsabb is voltam nála. Ez jó a jövőre nézve."

Azt még nem tudni, hogy ki lesz Grosjean csapattársa 2014-ben. A jelöltek között szerepel Nico Hülkenberg és Felipe Massa neve is.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!