Vágólapra másolva!
A finn a délutáni hibája ellenére optimistán nyilatkozott a Japán Nagydíj szabadedzései után, jobbnak érzi az autóját, mint az elmúlt hetekben. A kemény gumikkal még vannak nehézségeik.

Kimi Räikkönen kifejezetten optimistán nyilatkozott a Japán Nagydíj pénteki szabadedzései után, a délutáni gyakorlást a 4. helyen záró finn régen volt ennyire elégedett az autója egykörös tempójával. Az elmúlt időszakban rendre küszködött az időmérőkön, csapattársa, Romain Grosjean a legutóbbi öt versenyhétvégén négyszer tudott előkelőbb rajthelyet szerezni.

„Ma jobb volt az autónk, sokkal jobban kedvezett nekem, mint az utolsó néhány versenyen – különösen egy mért körön” – magyarázta a délutáni edzés után, ahol 3,5 tizeddel kapott ki Sebastian Vetteltől. „Ez mindenképpen pozitív, de holnap új nap vár ránk – lehet, hogy addigra minden megváltozik. Meglátjuk, mire leszünk képesek, de ma nem voltunk túl rosszak.”

Räikkönen már Koreában is hibázott a szabadedzésen Forrás: AFP

Räikkönen délután értékes időt veszített, amikor fél órával az edzés vége előtt megpördült a 7-es kanyarnál. Bár több másik versenyzővel ellentétben ő legalább nem csapta a gumifalnak az autóját, a Lotus a kavicságyban ragadt, a finn pedig nem tudta befejezni a tervezett programját. Räikkönen később azt mondta, a hirtelen megváltozott szélirány zavarhatta meg.

„Ma elég szeles idő volt, ez nem igazán segített” – magyarázta. „Ez az egész napunkat elég trükkössé tette. Végül túl keményen hajtottam, és megpördültem. Legalább az autóm nem sérült meg – igaz, nem sikerült annyi kört teljesítenem, amennyit szerettem volna, de ez nem jelentett nagy problémát.”

Sokat hibázott a Lotusszal Grosjean is, aki kiemelte, hogy a Lotusnak mindenképpen javulnia kell a kemény abroncsokon. „Őszintén szólva nem volt könnyű napunk – nehéz elérni, hogy a gumik megfelelően működjenek” – mondta a délutáni edzést az 5. helyen záró francia. „Ráadásul nagyon szeles idő volt. Egy gyors pályáról van szó, de a közepes gumik sokkal jobban működtek rajta, mint a kemények.”

„Van néhány dolog, amit még ki szeretnénk próbálni, hogy jobbá tegyük az autónkat. Reméljük, holnap reggel ez kifizetődik” – tette hozzá.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!