Vágólapra másolva!
A korábbi rossz tapasztalatai miatt a német minél előbb szeretné tudni, hol versenyezhet jövőre. Nem tartja problémának a gyakori csapatváltást.

Nico Hülkenberg ultimátumot adott a Lotusnak: a több csapat ajánlatát is fontolgató német szeretné, ha október végéig választ kapna arra, hogy az enstone-i gárdának szüksége lesz-e rá a 2014-es szezonban. A Kimi Räikkönen utódját kereső Lotusnál a hírek szerint Hülkenberg az első számú jelölt, és a német is az ő ajánlatukat preferálja. A tárgyalások kimenetele viszont azon is múlhat, hogy a Lotusnak sikerül-e végre tető alá hoznia az Infinity Racinggel kötendő befektetői szerződésüket.

„Szeretnék valami biztosat tudni a jövőmről – és nem novemberben” – nyilatkozta az Autosportnak a 26 éves német, akit a hírek szerint már korábbi csapata, a Force India is szeretne visszaszerezni a Saubertől. „Örülnék, ha a hónap végéig meg tudnám hozni a döntésemet – mindenképpen ki kell tűznöm egy bizonyos határidőt.”

Több csapat is szeretné megszerezni Hülkenberget 2014-re Forrás: AFP

Az utóbbi időben remek formában versenyző, ezzel több csapat érdeklődését is felkeltő Hülkenberg azért szeretne mielőbb pontot tenni a tárgyalások végére, mert három évvel ezelőtt már pórul járt a hosszú várakozás miatt. Akkori csapata, a Williams november közepén jelentette be, hogy nem tartja meg a 2011-es idényre, a többi istállónál pedig már nem talált helyet. „2010-ben már megtapasztaltam, milyen érzés hoppon maradni – ezt nem fogom még egyszer megkockáztatni” – jelentette ki.

Ha a várakozásoknak megfelelően Hülkenberg az idény végén eligazolna a pénzügyi nehézségekkel küszködő Saubertől, az azt jelentené, hogy öt éven belül négy különböző istállónál versenyezne. Ő azonban nem aggódik amiatt, hogy a gyakori csapatváltás miatt kevésbé tűnhet lojális versenyzőnek.

„Talán nem ideális ez a helyzet, de jó oldala is van – minden csapattól magammal vihetem a pozitív tapasztalatokat” – vélekedett. „A folytonosság szempontjából természetesen nem vagyok túl jó helyzetben, hiszen sehol nem tudom megvetni a lábam. De az átigazolások okkal történnek, ezért nincs értelme megkérdőjelezni a csapatváltásaimat.”

Hülkenberggel korábban a McLaren is felvette a kapcsolatot, de a britek állítólag túl nehéznek találták őt az autójukhoz. Eric Boullier viszont a napokban úgy nyilatkozott, a Lotus számára nem jelente problémát a legtöbb versenyzőnél magasabb német súlya.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!