Vágólapra másolva!
A honlapjának adott interjút, amelyben kifejtette, hogy a Forma-1-ből való visszavonulását követően is jól el tudja foglalni magát. Elismeri, hogy többet várt a Mercedesnél töltött időszaktól, de örül a csapat sikereinek.

Michael Schumacher tavaly másodszor, s egyben utoljára visszavonult a Forma-1-ből. A német versenyző azóta viszonylag keveset szerepel a médiában, a versenyeket is általában televízión keresztül nézi, melyeket otthon kommentál feleségének. Bár első, 2006-os visszavonulása után látszólag kissé nehezen talált magának kedvére való elfoglaltságot - a tanácsadói szerepe a Ferrarinál például nem sokáig tartott -, ezúttal azt mondja, van mivel elütni az idejét.

"Most már nem a teendőim vannak a középpontban, hanem a családom. Nem unatkozunk, de ettől függetlenül együtt dolgozunk a különféle partnereimmel, ami jó szórakozás" - nyilatkozta a saját honlapjának adott interjúban. A végleges F1-es visszavonulást egyáltalán nem bánja. "Hogy megbántam-e? Egy pillanatra sem. Imádtam a Forma-1-et, hosszú ideig ez volt az életem, de egyértelmű volt, hogy ez a szakasz valamikor véget ér."

Michael Schumacher nem unatkozik civilként sem Forrás: Mercedes

A hétszeres bajnok korábban elismerte, hogy 2012-ben már nem érzett erőt és motivációt a karrierje folytatásához. A Mercedesnél három szezont húzott még le, de a közelébe sem került a kitűzött célnak, a világbajnoki címnek.

"Természetesen mindannyian többre számítottunk, ez nem kétséges. A csapat azonban nem állt össze úgy, ahogy vártuk, ezért az átszervezése és a felépítése tovább tartott, mint gondoltuk" - mondta. "Ugyanakkor élvezettel dolgoztam együtt a csapattal. Az elégedettséget nem csak az eredményekkel lehet mérni."

A Mercedes az idei évre sokat fejlődött: több versenyen esélyesként szálltak harcba a győzelemért, háromszor sikerült is nyerniük, és a konstruktőri ezüstérem is kézzel fogható közelségbe került számukra. Noha Niki Lauda beszólt Schumachernek, hogy vele ez nem jött volna össze, a német klasszis örömmel figyeli hajdani kollégái sikereit. "Ismerem ott az embereket, tudom, hogy mennyire keményen dolgoznak, és természetesen örülök (a sikereiknek)" - mondta.

Schumacher nem szakadt el a Mercedestől, közreműködik a vállalatnál a közúti autók biztonsági rendszereinek fejlesztésében.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!