Vágólapra másolva!
A Red Bull német versenyzője sorozatban három győzelmet húzott be elképesztő fölénnyel, de Hamilton úgy gondolja, hogy a Mercedes a hátralévő futamokon beleszólhat a győzelmekért vívott harcba.

Az ellenfeleinek esélyt sem adva győzött Sebastian Vettel Spában, Monzában és Szingapúrban, így lényegében bebiztosította negyedik bajnoki címét. A pilóta formáját látva a Mercedes sportigazgatója kijelentette, hogy ha a német nem szenved műszaki hibát, a hátralévő hat verseny mindegyikét megnyerheti.

Főnökével, Toto Wolffal ellentétben a Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton még lát reményt arra, hogy a csapattal együtt növelheti idei győzelmeinek számát. "Mindig ég bennem a harci tűz. Még a legutóbbi versenyen is abban a hitben vezettem, hogy nyerhetek, és ez ugyanígy fog maradni az év végéig" - idézte Hamiltont az Autosport.

"Nem volt nyomasztó, nem történt semmi új" - értékelte a brit Vettel magabiztos szingapúri győzelmét. "Valahogy javítottak az autójukon a hétvégén, de még mindig úgy érzem, hogy a szezon maradék részében néhányszor harcba tudunk majd szállni."

Lewis Hamilton eddig egy győzelmet szerzett a Mercedesszel Forrás: AFP

A vetélytársak esélyeit ugyanakkor csökkenti, hogy a soron következő három helyszín fekszik a Red Bullnak, hiszen Koreában, Japánban és Indiában tavaly is Vettelé lett a győzelem. Az egy szezonban szerzett legtöbb győzelem rekordját Michael Schumacher tartja 2004-ből, ezt Vettel legfeljebb csak beállíthatja a hátralévő hat nagydíjon.

Hamilton a bajnoki ezüstéremre pályázik, valamint arra, hogy csapata átvegye a 2. helyet a Ferraritól a konstruktőrök között. "Ez a cél, de ha úgy teljesítünk, mint a legutóbbi futamon, akkor nem fog sikerülni" - jelentette ki, utalva a Mercedes nem tökéletes taktikájára. "Nem véletlen, hogy annak ellenére, hogy mögülünk rajtol, mindig Fernando ér célba másodikként."

A Mercedes jelenleg 7 ponttal van lemaradva a Ferraritól, míg Hamilton hátránya 36 egység az egyéni tabellán 2. helyen álló Fernando Alonsóhoz képest. A brit versenyző nem irigy Vettel sikereire, bár elismerte, nem bánná, ha neki is hasonlóan erős autója lehetne.

"Belenéztem a fedélzeti kamerás köreibe, és nem tűnt úgy, hogy annyira a határon autózna, mint mások" - mondta. "Így sokkal könnyebb (dominálni)."

"Minden versenyzőnek az az álma, hogy olyan autója legyen, amellyel harcolhat. Én azonban nem szeretnék magamnak ekkora előnyt. Csak épp akkorát, hogy meg tudjak küzdeni másokkal."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!