Vágólapra másolva!
Az ausztrál valójában csak megrovást kapott a szingapúri sportfelügyelőktől a tiltott taxizás miatt, de mivel ez idén már a harmadik ilyen volt számára, a Koreai Nagydíj rajtrácsán automatikusan tíz hellyel hátrébb sorolják. Alonsót is megrótták.

Mindkét versenyzőnek sokba került, hogy Fernando Alonso a Szingapúri Nagydíj végén megállt, és felvette a pálya szélén álló barátját, Mark Webbert, akit befuvarozott a parc fermébe. Az ausztrál a Ferrari karosszéria-borításán ülve taxizott el a bokszig, mivel azonban ez ellenkezik a Forma-1 szabályaival, a sportfelügyelők megrovásban részesítették a két pilótát.

Alonsót azért marasztalták el, mert „a többi versenyzőre és más személyekre potenciálisan veszélyes módon vezette az autóját. Ebben a konkrét esetben két másik autónak is elkerülő manővert kellett végrehajtania." Webber pedig a Sportszabályzat 30.9/b) cikkelyét szegte meg, amikor „a sportfelügyelők engedélye nélkül lépett a pályára a felvezető kör kezdete és az utolsó autó parc fermébe való megérkezése közötti időszakban.

Bár ezt a TV-közvetítésben nem mutatták, a pálya zátláncú kamerarendszerével rögzített felvételek tanúsága szerint Webber befutott a pályára, ezért a két Mercedesnek hirtelen kellett kikerülnie őt és az ott parkoló Ferrarit. (Ezen a másik videón Alonso belső kamerájából láthatjuk, amint lelassít, hogy felvegye Webbert. Az is látható, hogy Lewis Hamiltonnak reagálnia kell.)

A következmények az egyforma büntetések ellenére Webberre nézve súlyosabbak, mivel őt idén már harmadszorra rótták meg, így az előírások értelmében a következő verseny, a Koreai Nagydíj rajtrácsán automatikusan tíz hellyel hátrébb fogják sorolni. Előzőleg Bahreinben azért figyelmeztették, mert összeütközött Nico Rosberggel, Montrealban pedig azért, mert az első szabadedzésen a sárga zászlók ellenére sem lassított le eléggé a 3-as kanyarnál.

Webber a Szingapúri Nagydíj legutolsó körében kényszerült a pálya szélére, amikor a hűtővíz szivárgása miatt elromlott a motorja. Pedig alig néhány perccel korábban szerezte meg a 4. helyet, megelőzve Jenson Button McLarenjét.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!