Vágólapra másolva!
A Mercedesnél nem mertek kockázatot vállalni a biztonsági autó alatti kerékcserékkel, végül azonban ők húzták a rövidebbet.

Csalódottan zárták a napot a Mercedes versenyzői Szingapúrban, ahol a túl óvatos taktikai miatt végül esélyük sem volt dobogóra állni. Az ellenfelek nagy részével ellentétben Nico Rosberg és Lewis Hamilton nem jöttek be kereket cserélni a verseny közepén beküldött biztonsági autó alatt, így későbbi kiállásuk miatt a mezőny közepére estek vissza.

Az utolsó etapra kapott friss gumikon végül sikerült felzárkózniuk, de csak a 4-5. helyig jutottak. „Sok különböző stratégiát láttunk ma, valószínűleg jobban is teljesíthettünk volna" – nyilatkozta Rosberg, aki a rajt után egy pillanatra megelőzte Sebastian Vettelt, de nem tudta megtartani az első helyet, és később sem alakult problémamentesen a futama.

„Lassan sikerült az (első) kiállásom, és vesztettem egy helyet (Mark) Webberrel szemben, aztán pedig gumitörmelék szorult a kocsi első szárnyába. A biztonsági autó beküldésétől kezdve nehéz versenyünk volt" – tette hozzá.

A Mercedes nem mert kockáztatni Szingapúrban Forrás: AFP

A csapaton belüli kommunikáció sem ment zökkenőmentesen a Mercedesnél. Rosberg hosszasan vitatkozott a mérnökével arról, hogy mennyire kell keményen nyomnia a gázt, Hamilton pedig a félrement információ miatt azt hitte, a dobogóért harcol.

„Végig nem tájékoztattatok semmiről. Azt hittem, a harmadik helyért küzdök" – mondta a levezető körben, mire a csapatnál azt válaszolták, „sajnáljuk Lewis, ezek szerint nem látod a bokszutca falán lévő táblát?" A versenyző egyébként a rajt előtt megkérte a csapatot rádión, hogy élesebb szögben tartsák azt a bizonyos táblát.

Hamilton, már a szombati időmérő után is elégedetlen volt saját teljesítményével, és a leintés után is csalódottan nyilatkozott. „Szerintem nem lehetünk elégedettek a hétvégi teljesítményünkkel" – szögezte le.

Vettel győzelmével ráadásul 96 pontra nőtt a hátránya a pontversenyben, így végleg búcsút inthet világbajnoki reményeinek. „Kijelenthetjük, hogy ez a vonat már elment" – fogalmazott. „Megpróbálom valahogy elkapni (Fernando) Alonsót, és segíteni, hogy megelőzzük a Ferrarit."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!