Vágólapra másolva!
A tavaly még gyakran büntetett francia megkönnyebbült, mert úgy érzi, lerázta magáról a bélyeget, így felszabadultabban versenyezhet.

Romain Grosjeannak tavaly gyakran meggyűlt a baja a sportfelügyelőkkel, mert sokszor keveredett különféle balesetekbe, s miután a Belga Nagydíjon összeütközött Lewis Hamiltonnal, több másik versenyző kiesését okozva, a következő futamról el is tiltották. Azóta különösen a rajtoknál kellett óvatosnak lennie, amit sok vetélytársa kihasznált, mostanra azonban sikerült kibújnia a fekete bárány szerepéből.

Grosjean újra jól érzi magát a bőrében Forrás: AFP/Patrik Stollarz

„Igyekszem kimaradni a balhékból, amennyire lehet" – mondta. „Nem változtam meg, csak fejlődtem. Keményen dolgoztam, ami nem titok, és ezt szerintem a pályán is sikerült bebizonyítanom. Az biztos, hogy többé nem vagyok a középmezőny fekete báránya. Ettől sokkal könnyebb lett az életem."

„Elégedett vagyok a fejlődésemmel, most már remekül érzem magam. Nagyon gyakran harcolhatok az élbolyban, és ezt élvezem!"

Grosjean idén eddig kétszer, Bahreinben és Németországban állhatott fel a dobogóra, s 8. az összetettben. Összesen 57 pontot gyűjtött, miközben csapattársa, Kimi Räikkönen 134-et.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!