Vágólapra másolva!
A brazil versenyző kizárólag bajnokok oldalán vezetett a Ferrarinál, és úgy érzi, hogy három csapattársa közül Alonso volt a legerősebb. Massa elismerte, hogy menedzsmentje tárgyal a Lotusszal.

Felipe Massa a Ferrari örökranglistájának második helyén áll a nagydíjakon való részvételek számában, 2006 óta 133 versenyen indulhatott a maranellóiak színeiben. Ez idő alatt folyamatosan korábbi/későbbi bajnokok voltak a csapattársai Michael Schumacher, Kimi Räikkönen és Fernando Alonso személyében.

Massának ez az utolsó szezonja a Ferrarinál, és eddigi csapattársait értékelve azt mondta, hogy hármójuk közül Alonsót érzi a legjobbnak. "Mindig nagyon erős csapattársaim voltak. Folyton azt éreztem, hogy muszáj tökéletesnek lennem, mert különben lehagynak" - nyilatkozta a Sky Sportsnak még azelőtt, hogy a Ferrari hivatalosan bejelentette, hogy Räikkönen váltja a brazilt. "Aki ellen többet szenvedtem, az Alonso volt. Úgy vélem, talán azért, mert ő volt a felkészültebb."

"Schumacher is kiváló volt, ő is lenyűgöző és felkészült volt, de szerintem Alonso még nála is tökéletesebb." Schumacher hétszer, Alonso eddig kétszer lett bajnok a Forma-1-ben.

Fernando Alonso, Michael Schumacher és Felipe Massa a 2006-os Európa Nagydíj dobogóján Forrás: Ferrari

Massa korábban kijelentette, hogy nem fog egy kisebb csapathoz szerződni csak azért, hogy a Forma-1-ben maradhasson. Továbbra is a győzelmeket tűzi ki célul, és ezzel a szemlélettel keres csapatot. "Azt hiszem, hogy aki elégedett az eredményeivel, az befejezi (a karrierjét), vagyis én nem vagyok elégedett. Még többre vágyom. Még több győzelmet, pole pozíciót akarok szerezni" - mondta.

Elismerte, hogy van esélye megkaparintani Räikkönen felszabaduló ülését a Lotusnál. "Tárgyalunk velük. Véleményem szerint a Lotusnak ütőképes az autója, és én pont erre vágyom" - közölte a Globo Esportéval, hozzátéve, hogy menedzsmentje a McLarennel is felvette a kapcsolatot.

A McLaren ugyanakkor várhatóan megtartja Jenson Buttont és Sergio Pérezt. Massánál talán még a Sauber, a Force India és a Williams jöhet szóba a jövőt illetően.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!