Vágólapra másolva!
Épp a legjobb helyen és pillanatban futotta idei legsziporkázóbb versenyét: a Ferrari egyik pilótaülésére Räikkönen mellett ő is esélyes. Nem tagadja, hogy lecsapna a lehetőségre.

Nico Hülkenberg a Felipe Massa utódját kereső Ferrari teljes vezérkara előtt érte el a Sauber idei legjobb eredményét, amikor a 3. helyről rajtolva ötödikként jutott el a célig, így csak a világbajnoki címért küzdő Red Bullok és Ferrarik végeztek előtte. Ez kapóra jöhetett számára, hiszen a hírek szerint Kimi Räikkönen mellett ő a legesélyesebb Massa pilótaülésére, amennyiben a csapatnál nem hosszabbítják meg a brazil szerződését.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szombaton "napokon belülre" ígérte a bejelentést. "Rengeteg találgatást lehetett hallani, sokat beszéltek erről, de eljön a pillanat, amikor a szövegelésnek vége, és megszületik a döntés" - mondta Hülkenberg, amikor az Olasz Nagydíjat követően erről kérdezték. "Eszem ágában sincs tagadni, hogy érdekelne a lehetőség, ezen még gondolkodni sem érdemes. Nem tudom, hogy összejöhet-e. Idővel kiderül."

Hülkenberg Monzában visszaverte Rosberg támadásait Forrás: AFP

A még csak 26 éves Hülkenberget a mezőny legígéretesebb fiatal tehetségének tartják, de jövőre akár állás nélkül is maradhat, ha a Ferrari nem őt választja, mert elképzelhető, hogy az anyagi gondokkal küzdő Sauber kénytelen lesz fizetős pilótát igazolni a helyére. Ugyanígy járt 2010 végén a Williamsnél is, ahonnan Brazíliában egy meglepetés-pole-lal búcsúzott, mielőtt egy évre átment tesztpilótának a Force Indiához.

A monzai versenyével elégedett volt, mondván, az 5. hely az eszményi eredmény. "Habár a harmadikról rajtoltam, kezdettől fogva nyilvánvaló volt számunkra, hogy a Ferrarikat és a Red Bullokat nem tudjuk majd magunk mögött tartani" - ismerte el Hülkenberg, aki csupán 9 tizedmásodperccel Massa mögött ért célba.

"A rajtnál azonnal vesztettem két helyet, utána viszont jó tempót tudtunk diktálni, és a végén megint felzárkóztam az előttem haladókhoz. Közben sikerült magam mögött tartanom a Mercedest is, pedig Nico (Rosberg) nem hagyott lehetőséget a hibázásra."

A Sauber főnöke, Monisha Kaltenborn úgy érezte, a csapat idén először megmutatta, hogy a fejlesztéseivel a helyes irányba halad. "Mindannyian pénzből élünk, ez a sport ilyen: pénz nélkül nem lehet előrelépni" - nyilatkozta a BBC-nek. "Ezek az eredmények azonban bizonyítják, hogy fejlődünk, és pontosan erre van szükség."

A Sauber az előző tizenegy futamon összesen 7 pontot gyűjtött, de Hülkenberg révén most egyetlen hétvége alatt 10-et.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!