Vágólapra másolva!
A német reméli, hogy a monzai időmérőn elért szenzációs eredménye könnyebben álláshoz juttathatja 2014-ben. Ő sem érti, hogyan tudott ilyen jó kört futni.

Az Olasz Nagydíj időmérőjén nem volt hiány meglepő eredményekben, a legnagyobb szenzációt azonban alighanem Nico Hülkenberg 3. helye jelentette. A német az egész idény során küszködött a Sauber gyenge autójával, eddig mindössze háromszor sikerült bejutnia a Q3-ba. Legjobb időmérős eredménye egy 9. hely volt, amelyet még a Kanadai Nagydíjon ért el.

A két Ferrarit is maga mögé utasító német az edzés után elmondta, maga sem éri, hogyan sikerült ilyen jó kört futnia. "Ez nagyon kellemes meglepetés, nem számítottam rá, különösen a nehéz pénteki napunk után" – utalt a váltóproblémáira. "A srácok nagyszerű munkát végeztek az autómon, és én is jó kört futottam, így összejöhetett a meglepetés."

"Az időmérő közben egyre jobb lett az autóm, és a pálya állapota is javult" – tette hozzá. "Helyes döntésnek bizonyult, hogy csak egy mért kört tettem meg a Q3-ban. Remélem, holnap a versenytempónk is jó lesz."

Hülkenberg még nem tudja, hol kap helyet jövőre Forrás: AFP

Hülkenberg egyelőre nem tudja, jövőre hol folytatja a pályafutását, de nem titkolja, hogy szeretné elhagyni a rendkívül nehéz anyagi helyzetben lévő Saubert. Éppen ezért reméli, hogy a monzai időmérőn felhívta magára a többi csapat figyelmét. "Csak úgy tudom befolyásolni a sorsomat, ha nagyon jól vezetek. A mai eredményem pedig nem túl rossz" – mondta a 26 éves német, aki Felipe Massa ferraris helyére is esélyes lehet.

"Fontos számomra, hogy a saját teljesítményemre koncentráljak, és megpróbáljak mindig versenyképes lenni. Ha ezt megteszem, minden más könnyebben alakul majd" – magyarázta. "Azt hiszem, ma elég jól időzítettem."

A Sauber másik versenyzője, Esteban Gutiérrez csalódottan zárta az időmérőt: a szabadedzéseken mutatott biztató tempója ellenére már a Q3-ban kiesett, csak a 17. lett.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!