Vágólapra másolva!
A csapatnál elismerik, hogy nem lehetnek biztosak a Webber helyére kiszemelt ausztrálban, de azt mondják, hosszú távon ő volt a legjobb választás. Vettel szerint még korai megítélni a teljesítményét.

A Red Bull döntését, hogy Kimi Räikkönen helyett az ismeretlen tényezőnek számító Daniel Ricciardót választották az év végén visszavonuló Mark Webber utódjául, sokan vitatják, a csapatfőnök Christian Horner szerint azonban hosszú távon ő volt a legjobb alternatíva.

"Ha csak (a jövő évi idénynyitó) Melbourne-re akartunk volna valakit, valószínűleg mást választunk" - ismerte el Horner Monzában. "De nem ez volt a célunk. Az egész következő szezonra és a jövőre gondolva hoztuk meg a döntést."

"És azt hiszem, a helyeset. Szerintem Daniel igazán megérdemli az esélyt" - tette hozzá. Bár a fiatalok júliusi tesztjén, Silverstone-ban Ricciardo egyszer megpördült, és lassabb is volt Sebastian Vettelnél, Horner elárulta, hogy az üzemanyagszinteket figyelembe véve valójában szinte teljesen azonos köridőket értek el.

A Red Bull hosszú távra választotta Ricciardót Forrás: Red Bull

"Daniel veszélyesen gyors versenyző. A fiatal srác széles mosolya mögött komoly eltökéltség rejtőzik" - jelentette ki. "Nem látok rá okot, hogy jövőre miért ne végezhetne fantasztikus munkát. De szerettük volna alaposan megfontolni az összes lehetőségünket, mielőtt meghoztuk a döntést."

"Daniel még a pályafutása elején tart. Ennél csak erősebb lesz. Tovább fog fejlődni, és majd később derül ki, hogy mennyire lesz jó. Ami a konstruktőri bajnokságot illeti, természetesen minden versenyzőben van némi kockázat. Daniel eddig azért szerzett viszonylag kevés pontot, mert gyengébb technika állt a rendelkezésére."

"Szerintem ő nem az a fajta, aki balhékba keveredik, és nem szokott bevállalni őrült előzéseket sem. Ha visszagondolunk a tavalyi versenyre Japánban, ahol Michael Schumacherrel harcolt, megmutatta, hogy a legjobbakkal is képes kerék-kerék elleni küzdelembe bonyolódni."

Vettel szerint Ricciardo képességeit még korai lenne megítélni. "Az embereknek általában az a véleményük, hogy akik a középmezőnybe tartozó autókat vezetik, nincsenek ugyanazon a szinten, mint az élversenyzők" - mutatott rá. "Ez nagy átlagban valószínűleg igaz is, de hogyan léphetne előre valaki, ha nem kap rá még esélyt sem? Szerintem (Ricciardo) most óriási lehetőség előtt áll."

"Visszagondolva én is nagyon szerencsés voltam, hogy kaptam lehetőséget a bizonyításra. Biztosra veszem, hogy Daniel keményen igyekszik. Jövőre pedig mindent meg fog tenni, hogy legyőzzön. Egy újabb ausztrál próbálja majd megnehezíteni az életemet..."

Bár Vettelnek az eddigi csapattársával, Webberrel közismerten rossz volt a személyes viszonya, azt mondta, "Ricciardo másfajta srác. Persze feleségül őt sem akarom venni, úgyhogy nem kell a legjobb barátoknak lennünk. De azt hiszem, jól ki fogunk jönni egymással."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!