Vágólapra másolva!
A finn nagyon kevés esélyt lát rá, hogy utoléri Vettelt, ráadásul Monzában is nehéz versenyre számít. Azért még nem adja fel.

Kimi Räikkönen lassan lemond arról, hogy 2013-ban megszerezheti pályafutása második világbajnoki címét, de azt ígéri, nem fogja feladni a küzdelmet. A finn nyolc futammal a bajnokság vége előtt már 63 pontos hátrányt szedett össze Sebastian Vettelhez képest, a Belga Nagydíj után ráadásul visszazuhant a tabella 4. helyére, miután fékproblémák miatt kiesett.

"Most nyilvánvalóan még nehezebb helyzetben vagyok, mint az előző futam előtt" – nyilatkozta Räikkönen a bajnoki esélyeiről. "De még mindig van esélyünk, tehát megpróbáljuk kihozni magunkból a legtöbbet – meglátjuk, ez mire lesz elég."

Räikkönen lemaradása már 63 pont Forrás: AFP

Räikkönen az első világbajnoki címét is szinte lehetetlen helyzetből nyerte meg 2007-ben: akkor csak tíz pont járt a győzelemért, és ő két futammal az idény vége előtt még 17 pontos hátránnyal állt Lewis Hamilton mögött. Bár nem hiszi, hogy idén is képes lesz egy hasonló hajrára, amíg matematikai esélye van, nem adja fel a küzdelmet.

"Nem lesz könnyű, és valószínűleg nem is fog sikerülni, de mindent megteszünk azért, hogy faragjunk a hátrányunkból. Még mindig elég sok verseny van hátra" – mondta. A finn esélyeit tovább csökkenti, hogy a monzai pálya elméletileg nem kedvez a Lotusnak – a csapat a legutóbbi, szintén gyors helyszínen, Spában sem tudta felvenni a harcot a többi élcsapattal.

"Nem az alacsony leszorítóerőt igénylő pályák kedveznek nekünk a legjobban" – ismerte el. "Tavaly is nehéz versenyünk volt itt, és Spában sem volt könnyű dolgunk." Räikkönen azért nem teljesen pesszimista: szerinte idén gyorsabbak voltak Belgiumban, mint tavaly, a Lotus ráadásul néhány fejlesztést is bevet Monzában. A finn az első szabadedzésen például a hosszabb tengelytávú E21-et vihette pályára. "Meglátjuk, hogyan működnek az új elemek – remélhetőleg elég erősek lehetünk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!