Vágólapra másolva!
A sportbírók még nem kapták meg az utazási költségtérítést a tavalyi futamon végzett munkájukért az olasz autóklubtól, ezért többen sztrájkot fontolgatnak.

A Forma-1-es nagydíjakon és egyéb autóversenyeken dolgozó sportbírók ritkán kapnak elismerést a munkájukért, holott az elengedhetetlen feltétel a versenyek megrendezéséhez. A veszélyes munkáért cserébe jellemzően csak viszonylag szerény juttatást kapnak a szervezőktől, továbbá költségtérítést kapnak az utazási költségeikre.

Az Olasz Nagydíj sportbíróit viszont még nem fizették ki a 2012-es tevékenységükért, az olasz autóklub tartozik nekik az utazási költségekkel. Az egyik sportbíró úgy fogalmazott, hogy sztrájkba is léphetnek, ha a hétvégi versenyig nem rendeződik a helyzet. "Egyesek csak a versenyre tudnak gondolni, és elfelejtik, hogy valaki a mi munkánk árán jut pénzhez" - mondta az Il Giornónak. "A szenvedélyünk ellenére többen úgy gondolják közülünk, hogy a sztrájk az egyetlen módja annak, hogy meghallgassanak bennünket."

Az Olasz Nagydíj pénteken veszi kezdetét az első két edzéssel.

Munkában a Magyar Nagydíj sportbírói Forrás: Farkas Péter (Origo)

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!