Vágólapra másolva!
A német versenyző tréfásan ezt felelte arra a kérdésre, hogy milyen búcsúajándékkal lepi majd meg a Forma-1-ből távozó csapattársát. Úgy véli, hogy Webber sokat tett hozzá a Red Bull sikeréhez.

Sebastian Vettel jövőre új versenyzővel fog dolgozni a Red Bullnál, mivel jelenlegi csapattársa, akivel 2009 óta alkot egy párost, távozik a Forma-1-ből. Mark Webberrel korántsem volt felhőtlen a viszonya - általában Webber volt az, aki kiakadt a német manőverei, vagy a csapat egyenlőtlen bánásmódja miatt -, de úgy érzi, eredményesnek értékelhető a közös munkájuk.

"Úgy gondolom, hogy mindig nagyon sikeresek voltunk együtt, és nagyon nehéz volt legyőzni őt" - mondta Vettel Webberről a Marcának. "Sok hasznosat tett a csapatért. Sokkal több hasznosat, mint ártalmasat." A kérdésre, hogy vesz-e neki búcsúajándékot a szezon végén, viccesen azt felelte, hogy "talán egy tábla csokoládét." Legutóbb az idei Malajziai Nagydíjon alakult ki feszültség a két pilóta között, miután Vettel a Red Bull utasítását megtagadva megelőzte az élen álló Webbert.

Mark Webber és Sebastian Vettel 2009 óta dolgozik együtt a Red Bullnál Forrás: Red Bull

Az ausztrál versenyző utódja Daniel Ricciardo lesz. Vettel nem hiszi, hogy életkorából és tapasztalatából adódóan automatikusan övé lesz a vezérszerep a csapatnál.

"Nincs értelme arról vitatkozni, hogy ki fogja vezetni a csapatot" - közölte. "Mindegyik csapatnál két versenyző van, mindkettőjüknek egyforma lehetőségei vannak, végül azonban csak az egyikőjük lehet a győztes. A mai Forma-1-ben kissé avítt első és második számú pilótáról beszélni."

"Tulajdonképpen nem számít, hogy ki a csapattársad. A lényeg az, hogy az illető beilleszkedjen, és mindketten egy irányba hajtsunk."

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nemrég azt mondta, Ricciardónak nem adnak sok türelmi időt, három-öt verseny alatt el kell kapnia a fonalat, és onnantól meg kell szorongatnia Vettelt. Webber 2014-től a Porsche sportautó-programjában folytatja karrierjét.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!