Vágólapra másolva!
A brit nem bánná, ha a tavalyihoz hasonló barátságtalan fogadtatásban részesülne a dobogón, hiszen ez azt jelentené, hogy nyert. Szerinte a Mercedes javulhat Monzában.

Lewis Hamilton tavaly – pályafutása során először – megnyerte az Olasz Nagydíjat, amit a dobogó alatt gyülekező, többségében Ferrari rajongó olaszok hangos füttykoncerttel jutalmaztak. A brit elmondta, egyáltalán nem bánná, ha az idei futamon is kivívná a közönség ellenszenvét.

"Nagyon örülnék, ha idén is átélhetném ezt" – idézi őt az Autosport. "Ha kifütyülnek a szurkolók, miközben a dobogón állok, az azt jelenti, hogy nyertem. Egyértelműen ez a célom."

Hamilton idén kicsit nagyobb támogatásra számít az olasz közönségtől, mert szerinte többen kedvelik a Mercedest, mint a Ferrari ősi riválisának számító McLarent. "Valószínűleg sok időre lenne szükségünk ahhoz, hogy az összes Ferrari szurkoló véleményét megváltoztassuk, de ez természetes" – viccelődött.

Hamilton reméli, megismételheti tavalyi monzai sikerét Forrás: Mercedes

A Mercedes a legutóbbi futamon, Spában a vártnál gyengébben szerepelt, de Hamilton bízik benne, hogy a módosított aerodinamikai csomagnak köszönhetően Monzában gyorsabbak lehetnek. "A csapat sokat dolgozott azon, hogy kielemezze a spái teljesítményünk okait, és azt hiszem, ez sikerült is" – vélekedett. "Meglátjuk, hogy ezen a hétvégén is jelentkeznek-e hasonló problémák, de én úgy gondolom, most jobbak lehetünk."

Hamilton elárulta, még mindig nem sikerült teljes mértékben megbarátkoznia a Mercedes fékjeivel, ez pedig a szezon leggyorsabb versenyén külön nehézségeket okozhat neki. "A McLaren fékjei mindig nagyon erősek voltak ezen a pályán, és ezzel itt nagyon sok időt lehet nyerni" - magyarázta. "De a csapat azt ígérte, hogy kitalálunk valamit, szóval remélhetőleg most is erősek leszünk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!