Vágólapra másolva!
Nem lepte meg, hogy a Red Bull Daniel Ricciardót választotta, de a Lotusnál csak akkor marad, ha biztosabb lesz a csapat anyagi helyzete. Nem zárta ki, hogy visszatér a Ferrarihoz.

Kimi Räikkönen a monzai paddockban elárulta az újságíróknak, "igazából nem volt meglepetés" számára, hogy a Red Bull nem őt, hanem a fiatal Daniel Ricciardót szerződtette le Mark Webber megüresedett helyére. Bár az osztrákok választásának pontos okát ő sem tudja, állítása szerint nem bánkódik különösebben.

"Nem hiszem, hogy bármi is félresiklott volna" – utalt a Red Bull-lal folytatott tárgyalásokra. "Valószínűleg másra volt szükségük. Menjenek és kérdezzék meg őket – én nem tudom a választ."

"Igazából nem is számít. Minden rendben van, máskor is történt már ilyen" – mondta a meghiúsult szerződésről. "A tárgyalások időnként nem vezetnek eredményre."

Räikkönen elégedetlen a Lotus jelenlegi helyzetével Forrás: AFP

A Red Bull bejelentése után jelentősen megnőtt annak az esélye, hogy Räikkönen marad jelenlegi csapatánál, a Lotusnál. A finn azonban csütörtökön elmondta, jelenleg nem is tárgyalnak a 2014-es idényről, hiszen az istállónak előbb rendeznie kell az anyagi problémáit. Köztudott, hogy a Lotus évek óta nehéz pénzügyi helyzetben van, és Räikkönen is rendre későn kapja meg tőlük a bérét.

"Ők is tudják, miért nem haladnak előre a tárgyalások. Amíg nem rendezik az ügyeiket, nem tudunk a következő idényről beszélni" – jelentette ki a finn. "Ez ilyen egyszerű. Ők is pontosan tudják az okokat."

A Lotusnak még mindig nem sikerült véglegesítenie az Infinity Racinggel tervezett befektetői szerződését, ez pedig komoly akadályt jelenthet Räikkönen megtartásában. Ráadásul továbbra is tartják magukat azok a híresztelések, melyek szerint a finnt a Ferrari is meg akarja szerezni, sőt egyes források szerint már meg is kötötték a szerződést. Noha Räikkönen nem a legjobb viszonyban vált el 2009 végén a Ferraritól, nem zárta ki a visszatérés lehetőségét.

"Soha senkivel nem volt különösebb ellentétem, bár bizonyos dolgok másképp is alakulhattak volna a múltban" – nyilatkozta. "De ez nem csak a Ferrarira, hanem sok másik csapatra is igaz."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!