Vágólapra másolva!
A Red Bull fiatal sztárja nevetségesnek tartja, ha a hétszeres világbajnokhoz hasonlítják, aki azonban nagyon is el tudja képzelni róla, hogy megdönti a rekordjait. Lauda szerint idén már két fordulóval a szezon vége előtt be fogja biztosítani magának a vb-címet.

Michael Schumacher el tudja képzelni, sőt nem is bánná, ha Sebastian Vettel, akinek kezdettől fogva figyelemmel követi a pályafutását, megdöntené a rekordjait. A fiatal német padlógázzal robog zsinórban negyedik világbajnoki címe felé, amellyel az örökranglistán utolérné Alain Prostot, s már csak Schumachertől és Juan-Manuel Fangiótól lenne elmaradva.

"A rekordok arra valók, hogy megdöntsék őket. Amikor versenyeztem, engem is motiváltak, és végül sikerült jó néhányat felülmúlnom" - mondta Schumacher a Vier belga tévécsatornának. "Higgyék el, ha Sebastian túlszárnyalná, amit elértem, örülnék a sikerének. Rövid idő alatt három vb-címet nyert, úgyhogy miért ne nyerhetne hetet is?"

Vettel és Schumacher régóta barátok Forrás: AFP

"Övé a legjobb csomag, márpedig a világbajnokságot általában a legjobbal szerzik meg" - tette hozzá Schumacher. Egyetért ezzel Niki Lauda is, aki ugyan jelenleg a rivális Mercedes vezérkarában dolgozik, de úgy véli, a 46 pontos előnnyel vezető Vettelnek "már nincs ellenfele", és két fordulóval a szezon vége előtt, Abu-Dzabiban el is fogja hódítani a címet.

"Az előnye már Spa után is épp elég tetemes. Egy olyan pályát sikerült uralnia, amely nem igazán passzolt a Red Bullhoz" - mondta."A legjobb pályái még csak most jönnek. Monzában nem a Red Bull lesz a favorit, de mindenhol máshol igen."'

Nagydíjgyőzelmek az F1 történetében

1. Michael Schumacher 91
2. Alain Prost 51
3. Ayrton Senna 41
4. Fernando Alonso 32
5. Nigel Mansell 31
= Sebastian Vettel 31
7. Jackie Stewart 27
8. Jim Clark 25
= Niki Lauda 25
10. Juan-Manuel Fangio 24

Vb-címek

1. Michael Schumacher 7
2. Juan-Manuel Fangio 5
3. Alain Prost 4
4. Jack Brabham 3
= Jackie Stewart 3
= Niki Lauda 3
= Nelson Piquet 3
= Ayrton Senna 3
= Sebastian Vettel 3

Maga Vettel azonban "nevetségesnek" nevezte a Schumacherrel való összehasonlítást, szerényen azt állítva, hogy nem is említhető egy lapon legendás honfitársával. "Nekem három vb-címem van, ami semmi a héthez képest" - jelentette ki. "A rekordját még néhány évig úgysem dönthetem meg, ezért nem is gondolok rá. Volt néhány nagyszerű évem, ez azonban pillanatok alatt megváltozhat."

Egy harmadik német, a szintén ex-versenyző Hans-Joachim Stuck is Vettel véleményét osztja, mondván, a körülmények jelenleg nem teszik lehetővé, hogy bárki felülmúlja Schumachert. "Ha Schumacher egy új első szárnyról álmodott, másnap megkapta, és már tesztelhette is. Ez a jelenlegi szabályok mellett nem lehetséges" - mutatott rá Stuck a német Sport1-nek, hozzátéve, hogy Vettel sikerei nagyban függenek a Red Bull személyi összetételétől is. "Ha (Adrian) Newey valamiért visszavonulna, a csapat helyzete szerintem teljesen megváltozna."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!